Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Familie (mens)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Opmaken
De opmaak van dit artikel (alinea's, leestekens, eerste woord dikgedrukt, categorieën etc.) laat nog te wensen over! Wil jij de opmaak verbeteren?

Je familie bestaat meestal uit:opa, oma, tantes, ooms, neven, nichten, papa, mama, broers, zussen. Bij je familie hoort ook een achternaam, die is niet altijd het zelfde. hij is het zelfde als je oma en opa alleen maar jongens heeft gekregen. maar hij is verschillend al je oma en opa dochters heeft of zonen en dochters door elkaar hebben gekregen.

scheiden

meestal woon je samen met je papa en mama in een gezin. maar als je ouders zijn gescheiden is dat niet zo, dan woon je soms bij je vader en soms bij je moeder. of je woont alleen maar bij je moeder of alleen maar met je vader.

Familie is een groep mensen der-kind met elkaar verbonden zijn, zoals opa's, ouders, oma's, tantes, ooms, neven nichten en broers en zussen.


hier onder kun je zien wat iemand uit jou familie met jou gemeen heeft:

Halfbroer of -zus: Deelt één ouder met je

Stiefmoeder/-vader: De vrouw/man van één van je ouders

Stiefbroer/-zus: Het kind van je Stiefmoeder/-vader

Neef/Nicht: Het kind van je oom of tante óf het kind van je broef of zus

Achterneef/-nicht: Dezelfde overgrootouders, maar niet dezelfde grootouders

Achterachterneef/-nicht: Dezelfde overovergrootouders

Achteroom/-tante: Een neef/nicht van je vader of moeder

Oudoom/-tante: Een broer of zus van je grootouders

Een familie kan je oom of je tante zijn, maar ook bijvoorbeeld holbewoners en mensen die leefden in de 19de eeuw. Je kan het nooit weten om je misschien een achter-achter-achter-achterneef of nicht van een koning van vroeger bent. Je kan dat bekijken via een stamboom. ie via oud

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Familie_(mens)&oldid=661769"