Vakantie

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Vakantie is de tijd dat je niet naar school gaat of hoeft te werken. Met vakantie wordt niet gewoon een weekend of een vrije dag bedoeld, maar een wat langere tijd waarin mensen vrij zijn van school of werk, zoals de zomervakantie of de herfstvakantie. Veel mensen gaan in zo'n vrije periode een aantal dagen of weken op reis. Ze gaan dan naar een andere plek in hun eigen land of naar het buitenland. Dat heet "op vakantie gaan".

Je kunt op verschillende manieren op vakantie gaan. Bijvoorbeeld: met de bus, de fiets, het vliegtuig, de auto, de trein, een cruiseschip of de boot. Als je op de vakantiebestemming bent kun je daar op verschillende manieren overnachten. Sommige mensen slapen in een hotel en anderen gaan kamperen, bijvoorbeeld met een tent. Veel Nederlanders nemen een eigen caravan mee op vakantie.

Bestemmingen

In de zomer kun je lekker zwemmen in de zee. In de winter kun je op een skivakantie gaan. Een aantal landen waar veel Nederlanders en Belgen op vakantie gaan zijn (behalve in Nederland en België zelf):

Uiteraard gaan mensen nog naar veel ander landen op vakantie.

Externe links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Vakantie&oldid=549355"