Edinburgh

Uit Wikikids
Versie door Synergie (overleg | bijdragen) op 7 feb 2024 om 15:57 (→‎Bezienswaardigheden: replaced: onder anderen → onder andere)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
het Scott Monument

Edinburgh is de hoofdstad van Schotland en een stad in het Verenigd Koninkrijk.

Edinburgh heeft ongeveer 448.000 inwoners. De stad ligt aan zee.

Geschiedenis

Edinburgh begon als een fort op de makkelijk verdedigbare rots Castle Rock. De oer-Schotten leefden onder aan die berg. Toen de Romeinen in de 1e eeuw voor christus kwamen ze in contact met het Keltische volk.

Bezienswaardigheden

De meeste bezienswaardigheden van Edinburgh liggen in de buurt van de Royal Mile. Dit is een verzameling van straten lopend vanaf Edinburgh Castle tot een mijl verder het paleis van Holyroodhouse. Rondon de Royal Mile ligt de Old Town, oftewel het oude centrum van Edinburgh met onder andere de kathedraal, de ondergrondse gangen van The Real Mary Kings Close en musea als Camera Obscura en The Museum of Childhood. Ten noorden van de Castle Rock ligt de wijk New Town, een wijk in Gregoriaanse stijl waar zich het belangrijkste winkelgebied van Edinburgh bevindt.

Partnersteden


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Edinburgh&oldid=840562"