Transavia

Uit Wikikids
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
Transavia
Transavia New Livery.jpg
IATA ICAO Roepletters
HV TRA TRANSAVIA
Land Flag of the Netherlands.svg Nederland
Oprichting 1966
Hub(s) Amsterdam Airport Schiphol en Rotterdam The Hague Airport
Vloot 40
Bestemmingen 88
Website www.transavia.com
Portaal Portal.svg Luchtvaart

Transavia is een Nederlandse luchtvaartmaatschappij die vliegt naar verschillende Europese vakantiebestemingen. De maatschappij heeft 40 vliegtuigen waarvan er een aantal op Eindhoven Airport, Groningen Airport Eelde en Rotterdam The Hague Airport staan. De overige, en meeste vliegtuigen van de maatschappij, staan op Schiphol. Bovendien heeft Transavia tot oktober 2017 4 toestellen op de luchthaven van de Duitse stad München staan.

Transavia is een lowcost-maatschappij. Dat betekent dat ze zo min mogelijk kosten willen maken. Aan boord van het vliegtuig krijg je dus ook geen gratis hapjes en drankjes, maar moet je ervoor betalen. Het voordeel is wel dat de tickets van Transavia daardoor goedkoper zijn.

Transavia is onderdeel van KLM-Air France.

Vliegtuigen

Transavia.com heeft de volgende vliegtuigen:

Transavia door de jaren heen

Transavia heeft door de jaren heen veel verschillende vliegtuigen gehad. Ook zijn er veel verschillende "kleurenschema's" geweest. Dat is de manier waarop het vliegtuig geschilderd is.

Transavia France

Transavia France is een lowcostmaatschappij uit Frankrijk. Het is voor 40% eigendom van Transavia Nederland en voor 60% van Air France. Transavia France heeft 21 vliegtuigen, die hetzelfde geschilderd zijn als de vliegtuigen van Transavia. De thuisbasis is de Luchthaven Parijs-Orly.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Transavia&oldid=500718"