The Artist (film)

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
The Artist
TheArtist-logo.png
Informatie
Tagline
Alternatieve titel
Regie Michel Hazanavicius
Productie Thomas Langmann
Scenario Michel Hazanavicius
Voice-over
Hoofdrol(len) Jean Dujardin
Bérénice Bejo
John Goodman
James Cromwell
Missi Pyle
Penelope Ann Miller
Muziek Ludovic Bource
Montage Anne-Sophie Bion
Michel Hazanavicius
Cinematografie Guillaume Schiffman
Distributie Warner Bros
Première 15 mei 2011
Genre Geluidloze film, drama, comedy
Lengte 100 minuten
Beeldratio
Medium
Taal Engels (subtitels)
Frans (laatste stukje)
Land Vlag van Frankrijk Frankrijk
Budget $15.000.000
Opnamelocatie(s)
Bezoekersaantal
Opbrengst
Nominatie(s) voor
Prijzen
Voorloper
Vervolg

IMDb-profiel

MovieMeter-profiel
Portaal Portaalicoon Film & Video

The Artist is een Franse geluidloze film uit 2011, die in zwart-wit werd opgenomen. De film is daarmee één van de weinige films in recente jaren die zowel in zwart-wit als zonder geluid werd opgenomen. Het idee om dit te doen was om een beeld te geven van de filmindustrie in de jaren 20 van de vorige eeuw.

De film speelt zich zich ook rond deze tijd af in Hollywood op het moment dat geluidsfilm zijn intrede in Hollywood doet. George Valentin is één van de populairste sterren van Hollywoord en neemt verschillende films op. Zijn bewonderaar, Peppy Miller, ontpopt zich tot een actrice en danseres. Echter, door de intrede van de geluidsfilm heeft Valentin het, zoals zoveel acteurs in die tijd, moeilijk. De intrede van een geluidsfilm was voor veel acteurs in de jaren 20 het eind van hun carrière. Veel acteurs en actrices hadden geen geschikte stem of dialect ervoor en daarnaast vereiste de geluidsfilm een andere manier van acteren.

The Artist werd in Frankrijk gemaakt, maar de subtitelbladen (zoals in de jaren 20 gebruikelijk was) waren in het Engels. In de laatste minuut van de film wordt praten de acteurs echter Frans met elkaar. De film werd goed onthaalt en won dat jaar de oscar voor beste film. Hiermee is The Artist één van de twee geluidloze films die ooit een oscar voor beste film heeft gekregen, de andere was Wings (1928) over de Eerste Wereldoorlog.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=The_Artist_(film)&oldid=816731"