Steamboat Willie

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Steamboat Willie (Nederlands: Stoomboot Willie) is een tekenfilm uit 1928 gemaakt door Walt Disney. Steamboat Willie was de eerste tekenfilm met geluid en de één van de bekendste tekenfilms met Mickey Mouse erin. Echter was dit niet de eerste film met Mickey Mouse, zoals veel mensen denken. Dit was namelijk Plane Crazy.

Steamboat Willie draait om allerlei dingen die erop een stoomboot op een rivier gebeuren. Aan het begin van de film zie je Mickey de melodie van Steamboat Bill fluiten door middel van de stoom van de kolen en tegelijk de boot besturen. Daarna komt de echte, gemene kapitein Pete eraan en verbied Mickey te sturen. Daarna loopt Mickey weg, valt op de trap en glijd uit over een blok zeep. Een papegaai maakt daarna grappen over hem en Mickey gooit een emmer over hem heen. Daarna arriveert Minnie Mouse op de boot. Samen spelen te een bepaalde melodie (Turkey in the Straw) door middel van dieren te gebruiken als muziekinstrumenten, bijv. de tanden van een koe als Xylofoon. Echter is de kapitein er niet zo blij mee.

De film duurt 7 minuten en 23 seconden en is gemaakt in zwart-wit. In de Verenigde Staten kwam de film uit op 18 november 1928.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Steamboat_Willie&oldid=383181"