Ring 's-Hertogenbosch

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nederlands verkeerssymbool - binnenstedelijke ring.svg

Ring Den Bosch.jpg

Ring 's-Hertogenbosch
Land Vlag van Nederland Nederland
Lengte km
Stad 's-Hertogenbosch
Foto('s)
Portaal Portaalicoon Verkeer & Vervoer

De Ring 's-Hertogenbosch is een ringweg in Nederland. De ringweg ligt tussen Knooppunt Vught en Knooppunt Empel.

Wegen

De Ring 's-Hertogenbosch gaat over deze wegen met de klok mee;

  • A2, richting Utrecht
  • A59, richting Oss en Nijmegen
  • N279, richting Veghel
  • A2, richting Eindhoven
  • A65, richting Vught en Tilburg
  • A59, richting Waalwijk

Verbeteringen

Knooppunt Empel-Knooppunt Vught

Omdat er steeds meer verkeer op de ring kwam, raakte de ring overbelast. In 1996 werd besloten de weg tussen de Maasbrug bij Empel en het Knooppunt Vught te verbreden. In 2010 werden hiervoor de werkzaamheden afgerond.

Tussen 2007 en 2009 werd het deel tussen de Maasbrug bij Empel en Knooppunt Vught verbreed. De weg heeft hier vier rijbanen met aan elke kant twee rijstroken.

Knooppunt Empel was eerst een omgekeerd trompetknooppunt, maar is inmiddels omgebouwd tot een half turbineknooppunt met twee fly-overs. Ook Knooppunt Hintham was een omgekeerd trompetknooppunt, maar is omgebouwd tot een half sterknooppunt met een fly-over en een dive-under.

Westelijke randweg

Op 18 mei 2011 werd de Randweg 's-Hertogenbosch - Vught geopend. Deze randweg gaat voor een klein deel door het natuurgebied Gement. Het Willemsplein, het Wilheminaplein en de Vughterweg in het zuiden van 's-Hertogenbosch kreeg hierdoor minder verkeer zodat men sneller 's-Hertogenbosch in- en uit kan rijden.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Ring_%27s-Hertogenbosch&oldid=735572"