Republiek Californië

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Republiek Californië ook wel de Bear Flag Republic was een onafhankelijke staat (huidig Amerikaanse staat Californie) die onafhankelijk werd tijdens de Mexicaans-Amerikaanse Oorlog. Een minderheid Amerikanen in Alta California riepen de onafhankelijk uit in het stadje Sonoma, op 14 juni 1846. Zij wilden onafhankelijk worden van Mexico maar niemand erkende hen als een echte onafhankelijke staat omdat ze geen overheid hadden. De meeste inwoners van Alta California wisten niet eens dat Republiek Californië bestond.

Nadat ze de onafhankelijkheid hebben opgeroepen wou officier John C. Frémon de republiek een handje helpen. Zo versloegen op 7 juli de Amerikanen de Mexicanen bij de Slag bij Monterey. Op 9 juli gaven ze de republiek aan de Verenigde Staten zodat ze makkelijker Mexico kunnen verslaan.

Verschillen tussen de vlag

De vlag van republiek Californië wordt wel de Bear Flag genoemd. Huidig is de vlag van Californië ook een Bear Flag hieronder zie je de verschillen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Republiek_Californië&oldid=463868"