Relieken van de Dood

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Relieken van de Dood zijn 3 voorwerpen uit de Harry Potter-boeken die ongewone magische krachten bezitten. Veel denken dat de Drie Broeders de Prospers zijn.

Verhaal

Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal.
Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

Ze komen uit een verhaal uit het boek 'Vertelsels van Baker Bard': er waren drie broeders die een rivier tegen kwamen. Ze waren goed in toveren, dus toverden ze een brug over de rivier. De Dood aan de andere kant was nors dat hem drie slachtoffers waren ontnomen. Maar hij was sluw en gaf de drie een cadeau. De oudste broer wou een toverstok iedereen versloeg en Dood gaf hem de Zegevlier. De tweede broer wou een steen die mensen uit de dood zou laten verijzen en de Dood gaf hem de Steen van Wederkeer. De jongste wou iets waarmee hij ongezien mee zou weg kunnen gaan en de Dood gaf hem de Onzichtbaarheidsmantel. De oudste broer werd later vermoord voor zijn stok. De tweede broer wouw zo graag bij zijn gestorven geliefde zijn dat hij zichzelf doodde. Maar de derde broer vond hij niet. Pas als hij stokoud was gaf hij de Mantel aan zijn zoon en ging met de Dood mee.

Zegevlier

Het Reliek van de oudste broer. Deze had verschillende namen zoals: Staf van het Lot en Doodsstaf. De toverstaf zou onverslaanbaar zijn. Enkele bekende houders zijn:

Steen van Wederkeer

Het Reliek van de tweede broer. Deze steen kon mensen terug laten komen uit de dood. De Steen heeft Harry moed gegeven voor zijn laatste confrontatie met Voldemort. Enkele bekende houders zijn:

Onzichtbaarheidsmantel

Het Reliek van de jongste broer. Deze mantel maakt je onzichtbaar. Enkele bekende houders zijn:

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Relieken_van_de_Dood&oldid=624520"