REIMAHG

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een Me 262 wordt gebouwd in de REIMAHG.

De REIMAHG (afkorting van Reichs Marschall Hermann Göring) was een ondergrondse wapenfabriek, gebruikt aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. In deze ondergrondse mijn, die was omgebouwd tot een fabriek, werd de Messerschmitt Me 262 gebouwd, de eerste straaljager. De fabriek stond bij de Walpersberg vlakbij Kahla in de Duitse deelstaat Thüringen.

De Messerschmitt Me 262 was de eerste straaljager. De Duitsers wilden veel van deze vliegtuigen maken, maar een fabriek bouwen was te riskant, omdat deze vaak gebombardeerd werden door de geallieerden. Vlakbij Kahla, 230 kilometer ten zuidwesten van Berlijn, stond een porseleinaarde-mijn. Deze mijn werd de REIMAHG genoemd. Hierin zouden de nieuwe straaljagers geproduceerd moeten worden. De mijn werd omgebouwd tot een fabriek. Veel krijgsgevangenen stierven tijdens het zware werk. Het bouwen van de fabriek duurde erg lang. Er moesten lange en grote tunnels gegraven worden. Ook werd er buiten de fabriek een start- en landingsbaan gemaakt, zodat de straaljagers konden opstijgen en landen. De ondergrondse fabriek is nooit een succes geworden. Toen er eindelijk van de Me 262's gebruik kon worden gemaakt, was het al te laat voor nazi-Duitsland.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=REIMAHG&oldid=351255"