Park Tivoli (Berg en Dal)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Park Tivoli
Geen afbeelding
beschikbaar
Slogan Het leukste park in de omgeving van Nijmegen
Plaats Berg en Dal, Vlag van Nederland Nederland
Eigenaar
Opening 1930
Sluiting
Eerdere namen
Seizoen maart - oktober
Oppervlakte
Bezoekers
Medewerkers
Omzet
Winst
Attracties 33
Achtbanen 1
Darkrides
Simulators
Waterattracties

Website
www.parktivoli.nl
op RCDB
Portaal Portaalicoon Attractieparken

Park Tivoli of Amusementspark Tivoli is een attractiepark in de Nederlandse gemeente Berg en Dal. Berg en Dal ligt vlakbij Nijmegen. Het is elke dag van 10:00 tot 17:00 (5 uur) open. De attractiepark telt 33 attracties, 1 daarvan is momenteel in onderhoud genaamd; Skypie. Het park is voornamelijk geschikt voor kinderen tussen de 2 tot en met 12 jaar. Het park is open van maart tot en met oktober.

Geschiedenis

Vroeger rond 1930 was Park Tivoli nog een speeltuin nabij een hotel. Er waren verschillende eigenaren en in de loop van jaren wordt het telkens uitgebreid en zo is het Park Tivoli geworden.

Voorzieningen

Attracties

Park Tivoli telt 33 attracties waaronder 1 achtbaan. 1 van de attracties is momenteel in onderhoud wegens een levering uit Italië voor de attractie.

Winkels en horeca

In het park zijn er een aantal restaurants waar je kunt eten. Ook is er een giftshop.

Restaurant 'De Wigwam'

In Restaurant 'De Wigwam' kun je bv. frisdranken, warme dranken, frieten en snacks kopen. Het is een familierestaurant waar je ook kunt afhalen. Het is een eigenlijk een soort hoofdrestaurant omdat het bij de ingang ligt.

De Smulhoek

De Smulhoek is ook een restaurant waar je frisdranken, chips, ijs, popcorn enzovoort kunt kopen.

Tivoli's Giftshop

Tivoli's Giftshop is de souvenirwinkel van het park. Je kunt er pennen, potloden, ansichtkaarten, sleutelhangers, T-shirts, drinkbekers en nog veel meer dingen van de mascottes Tiffi en Toffi kopen. Ook kun je knuffels van Tiffi en Toffi kopen en er is ook veel speelgoed te koop in de winkel.

Mascottes

De mascottes van het park zijn Tiffi en Toffi. Tiffi is een meisje en Toffi is een jongen, ze zijn tweeling.

Link

Bronnen

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Park_Tivoli_(Berg_en_Dal)&oldid=643883"