Deltapark Neeltje Jans

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Deltapark Neeltje Jans
Hoofdgebouw Neeltje jans Delta Park.jpg
De ingang van Neeltje jans
Slogan Het leukste dagje uit met de hele familie!
Plaats Vrouwenpolder, Vlag van Nederland Nederland
Eigenaar Aspro Ocio
Opening 2009
Sluiting
Eerdere namen Delta-Expo, WaterLand Neeltje Jans
Seizoen het hele jaar
Oppervlakte
Bezoekers
Medewerkers
Omzet
Winst
Attracties 7
Achtbanen
Darkrides
Simulators 1
Waterattracties

Website
www.neeltjejans.nl
op RCDB
Portaal Portaalicoon Attractieparken

Deltapark Neeltje Jans is een pretpark over de deltawerken in Vrouwenpolder, een dorp in de provincie Zeeland. Je kan er alles leren over de deltawerken. Er zijn verschillende shows te zien in het park zoals een zeehondenshow.Het park is onderdeel van aspro group.Het park ligt op het grootste eiland van de oosterschelde kering.neeltje jans.Het was eerst bedoeld als museum en later is het uitgegroeid tot een pretpark.Het natuurgebied wat er naast ligt is 284 HA groot.het Natuurgebied is in beheer van Natuurmonumenten

Attractiepark

Attracties

Zeehondenshow

De zeehondenshow is een show waar zeehonden hun kunstjes laten zien. Voor elk kunstje krijgen ze een snoepje. Er zijn vier zeehonden die allemaal uit een andere dierentuin komen. De oudste is meer dan 30 jaar oud.

Zeeleeuwenshow

In een stadion zwemmen twee zeeleeuwen. Het hoogtepunt van de show is dat de opvoeder op een brug over het water gaat staan, met een vis tussen zijn tanden en de zeeleeuw hem er tussenuit pakt en op eet.

Waterglijbaan

Naast de delta plaza staat de waterglijbaan. De baan is gebouwd in 2003.ook is de baan 60 meter lang.

Orkaanmachine

De orkaanmachine is een attractie waar je zelf de kracht van een orkaan kan meten.De kraht kan tot wel 133 KM per uur gaan.

Het eiland

Delta Expo en Experience.JPG

Neeltje Jans is een werkeiland van de Oosterscheldekering. Nadat de bouw van de Deltawerken was voltooid, werd Neeltje Jans een informatie- en attractiepark.

De naam

Op 4 oktober 1986 werd Neeltje Jans door Koningin Beatrix geopend. Het werd alleen niet geopend onder de naam 'Neeltje Jans', maar onder de naam ‘Delta-Expo’. In 1997 werd de naam gewijzigd naar 'Waterland Neeltje Jans', toen kwamen er ook nieuwe diverse attracties bij. In 2007 werd de naam veranderd naar 'Deltapark Neeltje Jans'. Neeltje Jans is vernoemd naar een boot die ooit op de zandplaat was vastgelopen, die boot heette Neeltje Jans.

Algemeen

Neeltje Jans is een werkeiland. Het is een onderdeel van de Oosterscheldekering. Toen de Deltawerken helemaal klaar waren is er op Neeltje Jans een informatie en attractiepark geopend. Ze hebben daar een informatiecentrum waar ze informatie geven over de Deltawerken.

Verdere informatie

Affiche Neeltje jans Delta Park.jpg

Neeltje Jans is ongeveer 285 hectare groot en het ligt in het midden van de Oosterscheldekering tussen Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland. Schouwen-Duiveland is het middenstuk van Zeeland en Noord-Beveland en is een soort eilandje dat boven Schouwen ligt.

Voormalige attracties

Moby Dick

De Moby Dick was een schipschommel. In 2012 werd deze attractie verwijderd.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Deltapark_Neeltje_Jans&oldid=631627"