Overleg:Frankrijk

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Frankrijk ligt wel/niet volledig in Europa

Woodcutterty zegt van niet, Mike1023 zegt van wel. Iemand commentaar hierop? Southparkfan 28 aug 2014 21:53 (CEST)

Frankrijks overzeese gebieden maken integraal onderdeel uit van de Republiek, precies zoals dat Saba, Bonaire en Sint Eustatius integraal onderdeel uitmaken van Nederland. Frankrijk ligt dus niet volledig binnen Europa, maar deels in Zuid-Amerika en Afrika. Het land kan dus ook niet het op één na grootste land zijn dat volledig binnen Europa ligt. Het gedeelte dat in Europa ligt wordt wel "Metropolitaans Frankrijk" genoemd. Mike1023 beweert dat overzeese gebieden niet meetellen maar dat lijkt me alleen aanvaardbaar als de doelstelling is foutieve informatie te verstrekken. Woodcutterty (overleg) 28 aug 2014 22:06 (CEST)
Op Wikipedia staat de volgende zin die ik even hier neerzet (mag volgens het citaatrecht): "Frankrijk, officieel de Franse Republiek (Frans: République française), is een land in West-Europa en qua oppervlakte het op twee na grootste Europese land.". Ik ging uit van deze zin. Ik ging er vanuit dat Frankrijk een Europees land (Corsica er dan nog bij als regio). Ik begreep uit de tekst dat de overzeese gebieden bestuurd worden vanuit Frankrijk, maar een aparte status hebben. Tevens kan de tekst op twee manieren geïnterpreteerd (manier van inzien) worden. Ik zie de tekst in als dat Frankrijk exclusief overzeese gebieden. Tevens heb ik meerdere bronnen gevonden op het internet. Hierna heb ik nog een eigen onderzoekje gedaan, deze bevestigt de conclusie van Woodcutterty. Excuses. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg 28 aug 2014 22:37 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg:Frankrijk&oldid=354622"