Otter

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Otter
Lutra lutra

Zwemmende otter.jpg

Leefgebied Europa en Noord-Amerika
Leefomgeving rivieren, meren en de zeekust
Behoort tot de Kleine marters
Portaal Portal.svg Biologie
Zwemmende otter2.jpg

Een otter (Lutra lutra), is een zoogdier en roofdier.

Uiterlijk

De otter heeft een lichtbruine keel. Hij heeft een gespierde zwemstaart. Ze worden 80 tot 120 cm lang. En de otter wordt 8 tot 12 kilo zwaar. De otter is een marter-achtige

Voedsel

Otters eten vis: paling, baars, snoek, karper en zalm. (ze vangen alles wat ze zien) Ze vangen hun prooi met hun klauwen. Als het een kleine vis is dan houdt hij hem gewoon in de bek. En als het een grote vis is dan zwemmen ze op hun buik en klemmen ze de vis op de buik en hij houdt het dan vast met zijn klauwen. Ze gaan dan vooruit door hun voeten en staart.

Soorten

Er zijn veel soorten Otters. De Kaapse Otter, De Dwergotter, De Noord-Amerikaanse Otter, De zeeotter, De Reuzenotter en de Vlekhalsotter.

Leefgebied

Otters leven in: rivieren, meren en de zeekust. 1 groep bestaat uit 5 tot 10 otters. Ze leven in heel Europa, vooral in West-Europa.

Voortplanting

Otters

Otters kunnen 2 tot 3 otters krijgen. De jongen worden in de lente of zomer geboren. De jongen worden blind geboren. De ogen gaan open als ze 35 dagen oud zijn.

Hoe ze slapen

Zeeotters brengen hun hele leven door in de zee. Ze slapen op het water .Door de lucht in zijn dikke vacht dobbert ie snurkend op het water. Het probleem is al slapend kan hij afdrijven. Dit is niet handig, en soms wel eens gevaarlijk! Daarom gaat de otter in een zeewier bed liggen, tussen de slierten.

Natuurlijke vijanden

In Nederland heeft de otter geen natuurlijke vijanden. De mens kan een bedreiging zijn door vervuiling.

In andere landen zijn de natuurlijke vijanden van de otter: de zeearend, de beer, de wolf en de lynx

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Otter&oldid=821854"