Niko Koffeman

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
Niko Koffeman
Niko Koffeman (cropped).jpg
Naam voluit Nico Klaas Koffeman
Geboren 12 mei 1958
Geboren te Maassluis
Overleden
Overleden te
Gehuwd met
Relatie met
Partij SP (1996-2006)
Partij voor de Dieren (vanaf 2003)
Religie zevendedagsadventisten
Stroming
Functie
Aantreden
Aftreden
Voorganger
Opvolger
Functie(s)
Lid Eerste Kamer (2007-heden)
Fractievoorzitter Eerste Kamer PvdD (2007-heden)
Portaal Portal.svg Politiek

Niko Koffeman (Maassluis, 12 mei 1958) is een Nederlands politicus en dierenrechtenactivist. Koffeman is sinds 2007 lid van de Eerste Kamer namens de Partij voor de Dieren (PvdD). Hij is ook fractievoorzitter van de PvdD in de Eerste Kamer. Daarvoor was Koffeman actief als lid voor de Socialistische Partij (SP), waar jij jarenlang adviseur was.

Koffeman was ook betrokken bij onder andere Stichting Wakker Dier en de Bont voor Dieren.

Levensloop

Koffeman studeerde economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij werkte enkele jaren als leraar aan een middelbare school in Vlaardingen. Ook was hij reclamemaker. Tussen 1993 en 2006 werkte hij ook voor de SP en werkte samen met onder andere Jan Marijnissen. Koffeman heeft dan ook de tomaat in het logo van de SP en het motto "Stem tegen, stem SP" bedacht. Ook bedacht hij samen met Marijnissen video's die erg populair waren tijdens de verkiezingen van 2006 en 2007. Daarnaast werkte hij voor verschillende dierenrechtenorganisaties, zoals De Faunabescherming en de Bont voor Dieren. Hij is ook een van de medeoprichters van Stichting Wakker Dier. Koffeman sprak zich uit tegen de jacht op en genetische manipulatie bij dieren.

In 2002 was Koffeman ook betrokken bij de oprichting van de PvdD. Hij hielp mee met de campagne van de PvdD voor de verkiezingen van 2003. In 2006 werd hij ook voorzitter van het wetenschappelijk bureau van de PvdD. Koffeman was daarnaast betrokken bij de publieke omroep LLiNK tussen 2003 en 2006 en medeoprichter van het bedrijf De Vegetarische Slager.

Persoonlijk

Koffeman is getrouwd met de Nederlandse televisiepresentatrice Antoinette Hertsenberg, die vooral bekend is door het programma Radar. Samen hebben zij drie kinderen.

Daarnaast is hij vegetariër en lid van de Zevendedagsadventisten.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Niko_Koffeman&oldid=833650"