Matthias Diependaele

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
2Photographers Matthias Diependaele.jpg

Matthias Diependaele (Sint-Niklaas, 7 augustus 1979) is een Belgisch politicus voor de Nieuw-Vlaamse Alliantie. Diependaele is de huidige Vlaamse minister van Begroting, Financiën en Wonen in de regering van Jan Jambon sinds 2019. Daarnaast is hij gemeenteraadslid in de gemeente Zottegem.

Diependaele was tiener actief in de Vlaamse Beweging. Hij studeerde rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hierna werd hij de medewerker van Europees Parlementslid Frieda Brepoels. In 2007 stelde hij zich verkiesbaar voor het Vlaams Parlement. Hij werd gekozen en werd in 2013 fractieleider. In 2012 werd hij gemeenteraadslid in Zottegem. Hier was hij in 2019 ook een tijdje schepen. In het begin van 2022 zal hij de burgemeester van Zottegem worden. In 2019 werd legde hij zijn functie als fractieleider in het Vlaamse Parlement neer. Hij werd toen minister in de nieuwe Vlaamse regering.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Matthias_Diependaele&oldid=625893"