Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Stem nu op: Dyscalculie of Kunst

Lucy Strange

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lucy Strange
Geen afbeelding
beschikbaar
Citaat
Algemene informatie
Naam voluit Lucy Strange
Pseudoniem
Bijnaam
Geboren 6 april 1978
Geboorteplaats
Overleden
Nationaliteit Groot-Brittannië Groot Brittannië
Beroep Schrijver
Werk
Jaren actief
Genre(s) Kinderboek
Stroming
Invloeden
Bekende werken 'Ons kasteel aan zee'
Uitgeverij(en) Chickenhouse books, Gottmer
dbnl
Handtekening
Website https://www.lucystrange.org/
Portaal Portal.svg Literatuur

Lucy Strange is geboren op 6 april 1978 en is een Brits schrijfster van kinderboeken. Ze komt uit Canterbury Kent, Verenigd Koninkrijk en woont daar met haar partner James en hun zoontje. Na een studie Engelse literatuur aan de Universiteit van Sheffield, volgde Lucy Strange een opleiding aan de Oxford School of Drama en werkte ze enkele jaren als acteur, zanger en verhalenverteller voordat ze lerares Engels en drama werd op een school voor Voortgezet onderwijs.

Lucy Strange is vaak geïnspireerd door folklore en sprookjes en combineert historische omgevingen met fantasie om uiterst overtuigende werelden te creëren waarin alles kan gebeuren.

Haar eerste boek, The Secret of Nightingale Wood (Het geheim van het nachtegaalbos), verscheen in oktober 2016. Het wordt in 2020 in Nederland uitgebracht door Gottmer en in het Nederlands vertaald door Aleid van Eekelen-Benders. In Engeland werd het meteen goed ontvangen en in Nederland kreeg ze er een Vlag en Wimpel voor.

Lucy's volgende roman, Our Castle by the Sea (Ons kasteel aan zee), speelt zich af aan de kust van Kent tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het werd uitgebracht in 2019 en in Nederland in 2020 door Gottmer en wederom vertaald door Aleid van Eekelen-Benders. Het boek gaat over de 11-jarige Pet (Petra) die opgroeid in een vuurtoren een wereld van stormen, geheime tunnels en verhalen over zeemonsters. Maar nu is het land in oorlog en zijn de kliffen een angstaanjagend slagveld. Pet zal al haar moed moeten verzamelen om te ontdekken waarom haar familie uit elkaar wordt gerukt. Dit is het verhaal van een meisje dat bang en onopgemerkt is. Een meisje dat bevriest van angst naar de vijandelijke vliegtuigen die door de lucht scheuren, hoorde het. Een meisje dat op de een of andere manier voorbestemd is om deel uit te maken van de vreemde, oude legende van de Daughters of Stone.

In Nederland wint ze hiermee een Zilveren Griffel.

In 2021 wordt De geest en het meisje en in 2022 De zusjes uit het Verzonken Moeras in Nederland uitgebracht.

Overige prijzen

In Engeland was ze de winnares van de Historical Association Young Quills Award 2021 Genomineerd voor de Teach Primary Book Awards 2019 Genomineerd voor de Waterstones Children's Book Prize 2020

Links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Lucy_Strange&oldid=732712"