Leidschendam

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Leidschendam is een stad in Zuid-Holland. Vlakbij Den Haag en Voorburg. Leidschendam telt ongeveer 40.000 inwoners. Dat is meer dan de helft van alle inwoners in de gemeente waarin Leidschendam ligt.

Hier ligt een groot winkelcentrum, Leidsenhage. Leidsenhage is een groot overdekt winkelcentrum met ongeveer 180 winkels, variërend in groote. Er staan veel kantoorgebouwen rondom het centrum. Leidschendam hoort bij de gemeente Leidschendam-Voorburg. In Leidschendam wordt een nieuwe tram aan gelegd naar Ypenburg. De toekomstige lijn 19 die via Ypenburg doorrijdt naar Delft. Leidschendam-Voorburg is de naam van de RandstadRail-halte die door Leidschendam rijdt. In Leidschendam zit ook een ziekenhuis, MCH Antoniushove. In de Romeinse Tijd lag bij Leidschendam een Romeinse stad, namelijk op de plaats waar nu Voorburg ligt, Forum Hadriani.

Stedenbanden

De stedenbanden van Leidschendam, let op, zijn het zelfde als die van Voorburg.

Zie ook

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Leidschendam&oldid=589426"