Keolis - Syntus

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
Logo Keolis Nederland

Keolis - Syntus of Keolis Nederland is een Frans/Nederlands vervoersbedrijf dat openbaar vervoer levert in de provincie Gelderland en Overijssel vanaf 1999. Syntus BV reed met treinen en bussen in de Achterhoek en de Betuwe. Het bedrijf exploiteert op dit moment bussen in Almere, Utrecht, Twente, Salland, Vechtdal en op de Veluwe, al dan niet onder de naam Keolis. Zo rijdt Keolis bijvoorbeeld op het Kamperlijntje. Eind 2010 raakte Syntus het busvervoer in de Achterhoek kwijt aan Arriva. De treindienst (Apeldoorn – Zutphen – Winterswijk – Arnhem – Tiel), die meer voorbereiding vergde, ging eind 2012 naar Arriva.

Het werkt onder de namen Blauwnet, Twents, allGo en Syntus Utrecht. Het Franse moederbedrijf is SNCF (zeg maar de Franse NS).

Tot 9 oktober 2017 heette het bedrijf Syntus. De namen Syntus en Twents worden nu nog gebruikt, maar zullen langzaamaan van bus en trein verdwijnen.

Het hoofdkantoor is in Deventer en de directeur is Alex Rentier, CEO sinds maart 2021.

Ze rijden met 25 treinen, de LINT en de FLIRT3 op 136 kilometer spoor. Verder heeft het bedrijf 800 bussen.

Galerij

Links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Keolis_-_Syntus&oldid=841099"