Jimmy Wales

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jimmy Wales

Jimmy Donal "Jimbo" Wales (Flag of the United States (Pantone).svg Huntsville, Alabama, 7 augustus 1966) is een Amerikaanse internetondernemer en onder andere grondlegger van Wikipedia en de Wikimedia Foundation.

Zijn moeder Doris en zijn oma Erma runde een kleine privé-school waar Jimmy ook les heeft gekregen. Daarna ging hij naar de Randolph School, een voorbereidingsschool voor de universiteit.
Hij ging naar de Auburn University waar hij zijn 'Bachelor's degree' haalde in financiën. Hij ging door met zijn studie, nu voor zijn Master's, op de University of Alabama. Hoewel hij zijn Master's wel heeft gekregen, hij heeft nooit zijn proefschrift gemaakt die één van de eisen is om een Master's te behalen. Hij heeft ook cursussen gevolgd op de Indiana University. Hij heeft op de laatste twee scholen ook lesgegeven. Hij woont nu met zijn vrouw Christine en dochter Kira in Saint Petersburg, Florida.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Jimmy_Wales&oldid=688795"