Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Hyves

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het logo van Hyves

Hyves.nl (afgeleid van beehive, Engels voor bijenkorf) was een Nederlandse community- en profielsite, net als bijvoorbeeld MySpace. Hyves werd opgericht door Raymond Spanjar in 2004. Er waren meer dan 7,4 miljoen leden.

Bekende gebruikers van Hyves

Veel bekende Nederlanders hadden een profiel op Hyves. Zo waren er politici die een profiel hebben en konden artiesten Hyves gebruiken om zichzelf te promoten. Mgr. Dr. de Jong, hulpbisschop van Limburg, gebruikte Hyves om vragen van Nederlandse jongeren te beantwoorden.

Politici

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart 2006 maakten politici als André Rouvoet, Bert Bakker, Femke Halsema, Laetitia Griffith en Boris van der Ham een eigen Hyves-profiel aan. Mark Rutte had sinds januari 2012 ook Hyves. Hij had 3127 vrienden.

Op 6 mei 2006 is de voormalige minister-president Jan Peter Balkenende lid geworden, de dag voordat hij 50 jaar oud werd; hij had meer dan 200.000 vrienden (stand juni 2010). Daarnaast waren er ook nep-Hyves zoals van Hans Wiegel. Tegenstanders van bepaalde politieke stromingen roerden zich ook door algemenere rubrieken zoals 'Makkelijke Rechtse Praat' en 'Makkelijke Linkse Praat'. Ook ware er diverse fanhyves voor politici zoals voor Rita Verdonk, Geert Wilders en Jan Marijnissen maar ook voor volgers van de politiek zoals Ferry Mingelen.

Hyves nu

Hyves bestaat niet meer als social network, maar is nu een spelletjessite. Hyves had te veel concurrentie van sites zoals Facebook en Twitter.

Website

Spelletje

Er zijn meer dan 120 spelletjes, bijvoorbeeld actiespelletjes.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Hyves&oldid=516122"