Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Stem nu op: John F. Kennedy

Habbo Hotel

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het logo van Habbo Hotel

Habbo Hotel is een virtuele wereld, geschikt voor kinderen vanaf 13 jaar. De bedoeling is, is dat je er een karakter maakt (de habbo) en vervolgens kamers gaat maken. Als je een lege kamer hebt is dat natuurlijk niet zo leuk. Daarom kan je het opleuken met andere kleuren vloeren, behang en meubels. Deze worden gekocht in de catalogus van habbo. Voor het kopen van deze dingen zijn er Habbo Credits nodig. Credits kosten echt geld.

Het logo van Sulake Corporation, de maker van Habbo Hotel

Algemene informatie

Openingstijden

Habbo heeft openingstijden, dat hebben ze gedaan zodat de moderators niet 24 uur moeten opletten en dat kinderen niet te laat naar bed gaan. De openingstijden zijn van 08:00 t/m 01.30.

Sulake

Sulake is de maker van Habbo. Sinds het Nederlandse kantoor is gesloten, wordt Habbo Nederland en ook een paar andere Habbo's uit verschillende landen bestuurd door 3 kantoren. In kantoor 1 zit Sulake de maker van Habbo, dat kantoor staat in Finland. In kantoor 2 werken de managers van Habbo, dat kantoor is in Spanje. En in kantoor 3 werken de technische staff en advertising team, dat kantoor staat in Londen (UK).

Credits

Een Habbo Credit

De "credits" heb je nodig voor het kopen van bijvoorbeeld meubels, behang, vloer, huisdieren enz. Credits kost echt geld. Je kan op verschillende manieren betalen. Als je 16 jaar of ouder bent mag je ze gewoon kopen. Als je jonger dan 16 bent staat er dat je toestemming moet vragen van je ouders.

Duckets

Habbo Duckets

De Duckets zijn de opvolgelingen van de Pixels en veel habbo's zijn blij met die Duckets. Je kan er nu ook meubi mee huren en meubi kopen! Als je de huurmeubi voor altijd wil nemen, moet je dat dan wel betalen met echte credits.

VIP en HC

De logo's van HC en VIP

Vanaf 2005 kon je HC en VIP worden, als je HC bent kan je meer meubels en looks kopen. In december 2011 is HC afgeschaft en er bleef alleen VIP over. Sinds 2013 is Habbo Club weer terug, maar is VIP weer weg. Vroeger had je HC en VIP.

Rares

Sinds 2006 zijn er ook "rares", dat zijn heel zeldzame meubels die je met speciale diamanten kan kopen. De diamanten kan je verdienen met Quests.

Helpertool en talentenmeter

Om te kunnen ruilen moet je een habbo burger zijn. Dat wordt je via de talentenmeter, de volgende stap in de talenten meter is helper zijn. Helpers helpen andere habbo spelers in het hotel, ook kan je om een rondleiding vragen. Een tijdje heb je een soort test periode daarna kan je gauridan die ook spreekverbod kan geven, voor de rest heb je de zelfde functies.

Habbo Staff

Sinds ongeveer 2009/2010 is de voormalige Regionale Manager van Habbo 'Lotus' gestopt. Crowley erfde hierbij de rang van Lotus. Later werd Jet (Opper Hobba) gekroond tot Hotel Manager. Sinds maart 2013 is het Nederlandse hoofdkantoor gesloten. Alles werd vanaf 2013 vanuit Madrid gedaan, Hotel Managers enzovoort. werkten vanaf nu vanuit Madrid, maar nog altijd zijn dit gewoon Nederlandse medewerkers. Vanaf 2015 is Habbo Nederland gestopt met de Moderators en namen 3 extra Habbo Staff aan. Nu wordt de moderatie door de Habbo Staff zelf gedaan.

Habbo Server

In vrijwel de meeste landen is er een Habbo-server. Het originele hotel is in Finland. Daar kan je dus ook de nieuwste dingen vinden die je in andere Habbo-servers pas later vindt. In 2010 ging Habbo Canada, Amerika en Engeland samenvoegen: Het werd Habbo.com. 2007 ging Habbo Japan failliet en in 2009 volgde China en Rusland.

Geschiedenis

Twee finse vrienden (Aapo Kyrölä, Habbo: Kyrpov & Sampo Karjalainen, Habbo: Apparatus) maakten voor de finse band 'Mobiles' in 1999 een online chatplatform genaamd de 'Mobiles Disco'. Het werd een groot succes. Er kwamen zoveel buitenlanders dat ze een aparte internationale versie hebben gemaakt. Na het succes van de Mobiles Disco kwam Lumisota, de voorloper van SnowStorm zoals wij dat kennen. Daarna kwam de MChat, een iets uitgebreidere online chat, de voorloper van Habbo. Het eerste Habbo Hotel is geboren, welke toen nog Hotelli Kultakala heette (Hotel goudvis) en deels in handen was van internetprovide Elisa door een deal. Habbo is sinds het begin al enorm veranderd. Door de vele deals die er worden gesloten met bedrijven die willen adverteren in Habbo, verandert er ook nog wel eens een meubel. De bank die we nu kennen als HC Sofa was vroeger een bank met een logo van Mountain Dew.

In de beginjaren van Habbo werd er eens in de 4 maanden een nieuwe versie geïntroduceerd. Deze brachten dan een grote groep nieuwe meubels (v7), nieuwe gastenkamers (v9) en nieuwe openbare ruimtes of nieuwe kleren (v11). Tegenwoordig worden er veel vaker kleinere updates uitgebracht. In plaats van iedere paar maanden, komt er inmiddels bijna iedere week wel iets nieuws. Helaas zijn de updates hierdoor een stuk kleiner geworden, waardoor de hype verdwenen is.

Veranderingen

Sinds de start van Habbo zijn er een aantal functies uit Habbo verdwenen en vernieuwd.

Meubels

Meubels hebben af en toe een opfrisser gekregen. De Area collectie was altijd wat saai en hoekig, met de vernieuwing was het ineens een heel stijlvolle collectie. Naast nieuwe meubels brachten updates ook Games zoals Battleball (Rebound) & Snowstorm. Maar ook je eigen habbo Homepage, groepen, discussieforums etc.

Iconenbalk

De Habbo Iconenbalk heeft de nodige metamorfose gehad. Waar het ooit begonnen is met 2 iconen voor je console en het hotel (meer functies waren er niet), staan er later 7 door de introductie van gastenkamers en de catalogus, je grote hand, de portemonnee en het blauwe vraagteken. Ook kun je door de komst van trax het geluid aanpassen.

Pixels

De habbo pixels

Pixels waren een betaalmidden tussen 2004 en jan 2012. In november 2011 werd de pixelcatalogus verwijderd en kon je alleen effecten ermee kopen. Toen in januari 2012 de pixels volledig waren verdwenen kon je effecten kopen met schelpen. Vanaf juli 2012 kan je ze gewoon kopen met credits. De pixels zijn sinds 1 maart 2013 vervangen door duckets.

BattleBall

De extreem populaire game uit Habbo zou niet terugkomen in de nieuwe versie. Wel werd er later een nieuwe variant geïntroduceerd, battle banzai genaamd, met de mogelijkheid om een een eigen battle banzai arena in je kamer te bouwen. Echter is deze nieuwe variant niet zo populair geworden.

Snowstorm

Deze andere populaire game uit Habbo zou ook niet terugkomen in de nieuwe versie. Ook bij deze game werd er een poging gedaan om een nieuwe versie te maken. Hier kwam FREEZE! uit, een sneeuwballenspel dat ook geen hoogtepunt was.

Wiebel Giebel

Een andere minigame die ook erg geliefd was. Dit spel is echter (vooralsnog) nooit teruggekomen.

De grote hand

Aan het einde van de bèta was de oude Habbo-versie niet meer beschikbaar. De grote hand wordt ingeruild voor je inventaris. Dezelfde functie weliswaar, maar voor vele Habbo's een stukje geschiedenis dat verdwijnt.

Hoteloverzicht

Voor de bèta had ieder hotel zijn eigen hoteloverzicht. Soms vond je daar iets specifieks in wat bij dat land past. In de nieuwe versie van habbo hebben alle hotels hetzelfde overzicht.

Niet alleen sinds het begin van de bèta zijn er functies verdwenen ook eerder heeft Habbo af en toe een oude functie vervangen.

Console

In versie 22 is de oude console ingeruild voor een nieuwer apparaat. Je kunt vanuit de nieuwe console direct chatten.

Hobba's en HabboXen

De Ambassadeurs

De Ambassadeurs zijn de opvolgers van de Hobba's en Habboxen. Zij moeten de nieuwe Habbo's helpen en het hotel veilig houden.

Veiligheid

Fake login

Hackers kunnen neppe login pagina's maken. Habbo-spelers loggen daar dan op in, waardoor het wachtwoord, gebruikersnaam en het e-mail adres van die gebruiker kan terechtkomen bij Hackers. Habbo waarschuwt de mensen dus ook, de URL moet beginnen met: https://www.habbo.nl/. Je moet dus erg goed opletten dat je opeens niet meer kan inloggen op Habbo.

Wachtwoorden

Habbo wachtwoorden kan je beschouwen als je pincode. Ze zijn persoonlijk, belangrijk en hebben meestal veel waarde. Toch geven vele Habbo's hun wachtwoorden nog steeds door. Ondanks de vele waarschuwingen en vragen van de medewerkers van Habbo, blijven Habbo's hun gegevens nog steeds doorgeven of nemen ze een makkelijk wachtwoord.

Fansites

Het logo van een Habbo Fansite

Je hebt ook habbo fansites. Die zijn niet illegaal zoals retro's. Habbo Fansites met het keurmerk ontvangen van Sulake exclusive nieuwtjes over Habbo. Een Habbo Fansite kan ook in de toekomst van Habbo kijken en naar de plannen van Sulake over Habbo.

Habbo Retro's

Habbo Retro's zijn illegaal nagemaakte hotels gebasseerd op Habbo. Over het algemeen is het niet verboden deze hotels te spelen, het is wel verboden om een hotel te maken. Wel wordt het niet aangeraden om zulke hotels te spelen. Er kunnen bijv. keyloggers op zitten die informatie van je PC kunnen hacken. Sommige hotelmakers hebben hun straf al gekregen. Vaak is dit een lange werkstraf, maar het is ook wel eens uitgelopen op een celstraf.

Werk

Habbo heeft ook een aantal berijven waar je promotie en eventueel loon krijgt.

Politiebureaus

 • Politie Amsterdam
 • Politie Overijssel
 • Nationale Politie

Legers

 • Ministerie van Defensie

FBI

Maffiabedrijven

 • Imperial Maffia

Vliegvelden

 • Dutch Habbo Arlines
 • Turkish Airways
 • AirFrance KLM Habbo
 • American Airways
 • International Airways

Techniek

 • Oracle Inc.
 • League of Shadows
 • CIA

Internationaal

 • EuroPol

Habbo Weetjes

 • Sampo Karjalainen en Aapo Kyrölä zijn de bedenkers van Habbo.
 • Habbo heette eerst Hotel Goudvis.
 • Je mag officieel pas vanaf 13 jaar lid worden van habbo, maar heel veel kinderen tussen de 8 en 12 jaar omzeilen dit door een andere geboortedatum op te geven.
 • Je kunt (voor 20 credits) een krokodil of varken als huisdier kopen.

Andere Links

Wikipedia Habbo Hotel

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Habbo_Hotel&oldid=688212"