Help mee! Maak een account of meld je aan.
In februari staat WikiKids in het teken van Turkije! Doe jij ook mee?

Guernseypond

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken

Het Guernseypond is de munteenheid van het eiland Guernsey, dat bij de Kanaaleilanden hoort. Het Guernseypond is evenveel waard als de Britse pond. Het verschil zit hem in de biljetten, die andere afbeeldingen hebben. Hoewel de waarde van de Guernseypond evenveel is als die van de Britse pond, kan men alleen in Guernsey met de Guernseypond betalen. Hierdoor moet men het geld omwisselen, waar ook nog eens geld voor gevraagd wordt.

Eén Guernseypond is gelijk aan honderd pence (enkelvoud: penny). De Guernseypond gebruikt hetzelfde teken als de Britse pond, namelijk de £, en de afkorting is GGP. Er zijn munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 pence en tevens van 1 en 2 pond. Bankbiljetten zijn verkrijgbaar in 1, 5, 10, 20 en 50 pond.

Met de Guernseypond kan eigenlijk op alle Kanaaleilanden worden betaald, behalve op Jersey, waar ze de Jerseypond hebben. Hierdoor kan men met de Guernseypond betalen op o.a. Sark, Herm, Alderney en natuurlijk Guernsey.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Guernseypond&oldid=458857"