Help mee! Maak een account of meld je aan.
Farm-Fresh new.png   WikiKids heeft een nieuw uiterlijk gekregen! Aan de manier waarop je met WikiKids werkt hebben we niets veranderd.
Stem nu op: Musicalfilm

Fidel Castro

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Fidel Castro, voormalig president van Cuba

Fidel Castro (Birán, 13 augustus 1926 - Havana, 25 november 2016) was lange tijd de president en het staatshoofd van het Midden-Amerikaanse land Cuba. Hij stond onder meer bekend om zijn lange toespraken. Deze duurden soms wel uren.

Nadat hij, onder meer samen met Che Guevara, de door de Amerika gesteunde dictator Fulgencio Batista had verdreven in 1959, was hij jarenlang de eerste minister van Cuba tot 1976. Na 1976 bleef hij tot 2008 de president, waarna zijn broer Raul Castro het stokje overnam. Hij trad af wegens gezondheidsredenen.

Fidel Castro stond bekend als een streng heerser. Hij moest niets hebben van bemoeienis van de Verenigde Staten, die hem onder president John F. Kennedy zelfs probeerden af te zetten. Nadat hij aan de macht kwam onteigende hij bijvoorbeeld alle Amerikaanse bedrijven. En hij verdeelde grote stukken land onder de boeren. Fidel Castro hield erg van sigaren. Hij introduceerde het communisme in Cuba en besloot vooral veel contact te zoeken met de communistische Sovjet-Unie. Fidel Castro overleefde ook veel moordaanslagen.

Fidel Castro overleed op 90-jarige leeftijd.

Videolink

Beknopte biografie van Fidel Castro

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Fidel_Castro&oldid=478130"