De avonturen van Rikki en Wiske

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽

De avonturen van Rikki en Wiske was een stripreeks die in de jaren '40 in de Belgische krant De Nieuwe Standaard verscheen, gemaakt door Willy Vandersteen. Later werd van de stripjes ook een album gemaakt. Dat kreeg wel een wat andere titel, namelijk Rikki en Wiske in Chocowakije.

Deze stripjes over Rikki en Wiske worden gezien als de eerste strips in de bekende Suske en Wiske-reeks. Toch komt Suske in deze eerste verhaaltjes nog niet voor. In latere albums werd Rikki vervangen door Suske, omdat de tekenaar achteraf vond dat Rikki teveel leek op Kuifje. Rikki is trouwens het oudere broertje van Wiske. Veel mensen denken dat Suske ook een broertje van Wiske is, maar dat is niet zo.

De avonturen van Rikki en Wiske werd in de krant gepubliceerd van 30 maart 1945 tot en met 15 december 1945. Elke dag stond er een klein stukje uit de strip in de krant, zodat mensen elke dag nieuwsgierig waren naar het vervolg en dus de volgende dag ook weer de krant kochten.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=De_avonturen_van_Rikki_en_Wiske&oldid=827782"