Buitenhof (Delft)

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
De ligging van Buitenhof in Delft

Buitenhof is een wijk in de Zuid-Hollandse stad Delft. In 2017 woonden er zo'n 13.775 mensen in deze wijk. Er zijn ruim 7.000 huishoudens. Buitenhof staat samen met Voorhof bekend als een multiculturele wijk. Buitenhof wordt vaak gezien als probleembuurt. Tevens hebben de bewoners vaak lagere inkomens, veel leven van het minimumloon.

Buitenhof beschikt over een eigen zwembad, een recreatiegebied, meerde voetbalverenigingen en verschillende parkjes en pleintjes. Er zijn twee middelbare scholen te vinden, namelijk het Christelijk Lyceum Delft en het Grotius College. Buitenhof heeft twee winkelcentra, namelijk die aan de Griegstraat en de Vrijheidslaan.

Buitenhof is onderverdeeld in meerdere buurten, namelijk de Reinier de Graafbuurt, Buitenhof-Noord, de Juniusbuurt, de Gilleswijk, de Fledderusbuurt, Het Rode Dorp, de Pijperring, de Verzetstrijdersbuurt, de Vrijheidsbuurt, Buitenhof-Zuid en Kerkpolder


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Buitenhof_(Delft)&oldid=527905"