Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Bianca Bouwhuis

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Bianca Bouwhuis, eerst Bianca Brandt, is personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. Op 20 oktober 2010 was Bianca voor het eerst in Goede tijden, slechte tijden te zien. Toen werd ze gespeeld door Cynthia Abma. Abma ging werken bij SBS 6 en ging weg bij RTL 4. Sinds 9 december 2013 wordt Bianca gespeeld door Elvira Out.

Familie

Bianca is getrouwd met Anton Bouwhuis. Samen hebben ze twee kinderen Sjoerd Bouwhuis en Edwin Bouwhuis. Edwin overlijdt op 20 januari 2012 aan het ebola-virus. Sjoerd krijgt samen met Rikki de Jong een kind genaamd Bram Bouwhuis. Bianca is hierdoor oma. Bianca heeft ook nog een nichtje Nola Sanders. Verder heeft ze nog een broer Mike Brandt, hij is overleden, en haar stiefzoon Tim Loderus.

Levensverhaal

De familie Bouwhuis kwam uit een klein dorp naar het veel grotere Meerdijk. Het gezin Huygens is net vertrokken uit GTST en de familie Bouwhuis gaat in hun huis wonen. Martijn Huygens was net als Anton dokter en hierdoor zit er ook een praktijk bij het huis. Bianca en Anton moeten vaak naar het politiebureau, omdat hun zoon Sjoerd dan weer iets uithaalt. Bianca staat altijd klaar voor haar kinderen en haar man, maar haar man Anton en zij hebben vaak ruzies en discussies. Bianca vind snel werk in de beautysalon Charlies van Charlie Fischer. Haar andere zoon Edwin is homo en Bianca accepteert dat gelijk, in tegenstelling van haar man. Bianca doet hier alles aan om Anton dat ook te laten accepteren. Als Ludo Sanders Noud Alberts aanrijd, weet Bianca als enige dat hij dat heeft gedaan. Bianca verzameld beeldjes van kikkers en is hier erg gehecht aan. Als Anton op een dag een kikker-beeldje breekt, durft hij dat niet te zeggen. Op internet vind hij hetzelfde beeld en daarom komt er een vrouw langs om te af te geven. Bianca denkt dat Anton een relatie met haar heeft, maar uiteindelijk weet ze dat het alleen om de kikkers ging.

Doordat Jack van Houten een tropische ziekte meeneemt naar Meerdijk, raakt Edwin ook besmet en overlijd uiteindelijk. Hierdoor heeft Bianca het erg moeilijk. Anton werkt hierdoor de hele dag en Sjoerd heeft in middels zijn eigen gezin. Bianca is gek op haar kleinzoon Bram, maar hierdoor jaagt ze de moeder van Bram Rikki De Jong wel weg. Anton heeft een affaire met één van Bianca's beste vriendinnen Maxime Sanders. Bianca is woedend op Maxime en Anton. Maxime hoeft ze nooit meer te spreken, maar toch gaat ze niet met Anton scheiden. Bianca krijgt een nieuwe vriendin Janine Elschot. Ook komt Bianca haar broer naar Meerdijk, Mike Brandt. Nadat Bianca haar huwelijk weer rustig verloopt. Besluiten Anton en Bianca de huwelijksbelofte opnieuw te laten voorlezen en de hele bruiloft opnieuw te doen. Op de nieuwe bruiloft is ook Tim Loderus aanwezig. Hij komt op verzoek van Sjoerd en Rikki viool spelen op het feest. Tim legt het feest stil, omdat hij wil zeggen dat Anton zijn vader is. Tijdens Bianca's zwangerschap was Anton vreemd gegaan met Julia Loderus. Julia heeft Tim alleen opgevoed en nu wil Tim weten wie zijn vader is. Bianca is woedend op Anton. Toch neemt ze Tim op in het gezin.

Bianca probeert het gezin weer te herenigen en ze besluiten met zijn allen naar Afrika te gaan. Kort daarna verlaat Rikki Sjoerd en begin een relatie met Tim. Bianca schrikt erg als ze ziet dat Sjoerd zich hierdoor bijna dood gedronken heeft. Kort daarna gaat Bianca zijn kamer doorzoeken en vindt drugs. Uiteindelijk blijkt dat Sjoerd de drugs heeft gebruikt. Anton en Bianca zeggen niks tegen Rikki, ookal is ze de moeder van Sjoerd zijn zoon. Uiteindelijk vindt Rikki de drugs ook en trekt de voogdij van Sjoerd in. Toch blijft Sjoerd gebruiken en krijgt ruzie met Tim. Doordat Sjoerd Tim neersloeg, raakte Tim zijn geheugen kwijt. Sjoerd gaat hierdoor naar een afkickkliniek in Amerika.

Een paar dagen hierna moet Bianca weer een klap verwerken. Tijdens het vrijgezellenfeest van Rik en Nuran zou iedereen parachutespringen. De parachute van haar broer Mike ging niet open en hierdoor overleed hij. Bianca heeft amper tijd om het te verwerken. Iedere dag komt er niemand die wat van Mike moest hebben. Lorena Gonzalez wil haar fortuin en hotel weer terug, want staat nu onder Bianca haar naam. Bianca draait door en wil de moordenaar van Mike nu zelf een lesje leren. Bianca weet zeker dat Nina Sanders Mike heeft vermoord. Hierdoor ontvoerd ze haar kind Nola Sander. Doordat Lorena en Anton net op tijd ingrijpen, gooit ze het kind van Nina niet het water in. Anton stuurt haar daarom naar haar vriendin in Andorra.

Na haar terugkomst, zeg Anton dat hij inderdaad was vreemd gegaan met Julia. Hierdoor besluit ze om in het hotel de Rozenboom te logeren. Bianca en Anton willen niks met elkaar te maken hebben. Een paar dagen later raakt Tim zoek. Sjoerd is hier verdrietig over en weet zeker dat hij zijn broer zou vinden. Anton zegt dat Tim waarschijnlijk dood is en Sjoerd wordt kwaad. Bianca en Anton besluiten op te gaan scheiden. Tim blijkt uiteindelijk te leven. Omdat Rikki veel heeft meegemaakt, logeert ze een tijdje bij de familie. Rikki is de afgelopen een beetje verward geraakt en denkt dat Anton verliefd op haar is en zij ook op Anton. Rikki beschuldigd Anton dat hij iets met haar heeft gedaan, wat niet waar is. Ze verteld dit aan iedereen en iedereen gelooft haar ook nog. Anton en Bianca proberen weer samen te gaan wonen en Sjoerd wil niet meer met haar praten. Uiteindelijk blijkt Rikki te hebben gelogen en Sjoerd bied zijn excuses aan Bianca aan.

Als het net weer goed lijkt te gaan, blijkt Anton een ongeluk te hebben gehad. Hij ligt hiervoor in het ziekenhuis. Op datzelfde komt haar nichtje Anna bij haar langs, om te vertellen dat ze daar wil logeren. Anna moet hiervoor Anton overtuigen, maar het mag uiteindelijk.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Bianca_Bouwhuis&oldid=613064"