Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Rikki de Jong

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Rikki de Jong (29 oktober 1993) is een personage uit Goede tijden, slechte tijden. De rol van Rikki de Jong wordt gespeeld door verschillende kinderen (2002–2006), Amber Brantjes (2006–2010) en Robin Martens (2010–2017 • 2019–2020).

Familie

Rikki is de dochter van Anita Dendermonde en Rik de Jong. Anita is overleden en Rik zit voor de moord op Mike Brandt in de gevangenis.

Jeugd

Toen Rikki geboren werd zat haar vader in de gevangenis. Hij pleegde zelfmoord. Toen Anita opnieuw wou trouwen, was Rik op de bruiloft. Anita zag Rik en was gelijk verliefd. En dat was ook anders om. Een jaar later verhuist Rikki met haar ouders naar Nieuw-Zeeland. Een paar jaar later gaat Rikki samen met haar moeder weer terug naar Meerdijk. Anita ontmoet daarna haar nieuwe man Dennis Alberts. voordat deze twee gaan trouwen en Rikki dus een nieuwe stiefvader krijgt, komt Rik ook weer terug naar Meerdijk. Rikki wil nu niet dat haar moeder met Dennis trouwt en verknipt de trouwjurk van haar moeder. Ze trouwen toch met een nieuwe jurk. Een paar jaar later is Anita weer gescheiden van Dennis en trouwt opnieuw met Rik. Rikki is dol gelukkig. Toch is dit geluk kort. Anita overlijd een paar dagen later door een auto-ongeluk. Nadat Anita is overleden gaat Rikki puberen. Ze gaat dingen stelen uit Charlie's, de kapsalon van Charlie Fischer. Rik krijgt een nieuwe relatie met Charlie, waar Rikki erg blij mee is, want ze kan het goed met Charlie vinden.


Familie

Rik de Jong (vader)
Anita Dendermonde (moeder) (overleden)
Job Zonneveld (broer)
Bram Bouwhuis (zoon)
Teddy Kramer (dochter)
Bert de Jong (opa) (overleden)
Maria de Jong (oma)
Gerard Dendermonde (opa) (overleden)
Petra Dendermonde (oma)
Danny de Jong (oom) (overleden)
Lana de Jong (nichtje)
Louise Stern (nichtje)
Daan Stern (oom)

Relaties

Sil Selmhorst (relatie, 2010–2011)
Sjoerd Bouwhuis (relatie, 2011–2013)
Tim Loderus (relatie, 2013–2015)
Thijs Kramer (relatie, 2015–2017)
Thijs Kramer (verloofd, 2017)
Sjoerd Bouwhuis (relatie, 2017)
Abel Bremer (relatie, 2017–2018)
Abel Bremer (getrouwd, 2018–)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Rikki_de_Jong&oldid=723940"