Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Dit artikel is bekroond met de Zilveren WikiKids Award 2018!

Goede tijden, slechte tijden

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Goede tijden, slechte tijden
Gtstlogo.gif
Logo van de serie (2005-2010)
Alternatieve titel GTST
Genre Soap
Speelduur ±22 minuten (excl. reclame)
Bedenker Reg Watson
Ontwikkelaar
Samensteller → Productie
Redactie
Eindredactie
Presentatie
Hoofdrollen → Vaste rollen
Stemmen
Stemmen (oorspr.)
Stemmen (NL)
Regie Michiel Geijskes
Pim Vosmaer
Charlotte Besijn
Harald van Eck
Caston Cohen Rodrigues
Schrijver Martin van Steijn
Ingrid van Berkum
Simone Wiegel
Suzanne Hazenberg
Lysette Rindertsma
Arie de Rooij
Pia Blanco
Ingrid van den Heuvel
Linda Kasander
Susan Stam
Jeroen van der Zee
Tekenaar
Montage Peggy Erprath
Joost Looman
Muziek
Intromuziek
Orkestratie
Kostuums
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Locatie
Gerelateerde series Gute Zeiten, schlechte Zeiten
The Restless Years
Producer Remco Kobus
Rohan Gottschalk
Simone van Gigch
Coproducent Endemol
Uitvoering
Productiebedrijf
Start 1 oktober 1990
Einde
Afleveringen 6491 (2 december 2021)
Seizoenen 31
Netwerk RTL Nederland
Zender RTL 4 (1990–)
RTL Lounge (2009–)
Videoland (2015–)
Televizier-Ring
Tv-commercial 1
Tv-commercial 2
IMDb-profiel
MovieMeter-profiel|-style="display: none;"
Website
http://www.rtl.nl/soaps/gtst/home/
Portaal Portal.svg Televisie

Goede tijden, slechte tijden (GTST) is een vaste Nederlandse soapserie op RTL4. Elke aflevering begint op maandag tot en met vrijdag 20.00 uur en duurt 22 à 23 minuten. Echter, wegens de Coronacrisis wordt de soap nog maar vier keer per week uitgezonden (maandag t/m donderdag). De eerste aflevering werd uitgezonden op 1 oktober 1990.

De serie speelt zich af in het fictieve plaatsje Meerdijk en gaat over het dagelijkse leven van de bewoners van Meerdijk. De afleveringen zijn qua verhaal steeds een vervolg op de vorige.

Ontwikkeling

Start (1990 - 1994)

De cast in 1990

Op 1 oktober 1990 was de allereerste uitzending van Goede tijden, Slechte tijden om 19.00 uur op RTL . RTL-baas Freddy Thyes wilde de serie al na vier weken stopzetten. Acteurs als Reinout Oerlemans of Antonie Kamerling konden namelijk niet goed acteren, de decors vielen haast om als de deur open of dicht werd gedaan. Het jongerenblad Hitkrant begon de jonge acteurs op de cover te zetten, NafNaf sponsorde de serie door Arnie een bodywarmer van hun te laten dragen en zag hun omzet verdubbelen. Algauw werd de serie een succes en keken er rond de twee miljoen huishoudens elke doordeweekse avond naar de dingen die gebeurden in het leven van Arnie Alberts (Reinout Oerlemans), Peter Kelder (Antonie Kamerling), Linda Dekker (Babette van Veen), Simon Dekker (Rick Engelkes), Helen Helmink (Marlous Fluitsma), Daniël Daniël (Wim Zomer), Robert Alberts (Wilbert Gieske) en Laura Selmhorst (Jette van der Meij).

De eerste vier jaar ging over acht jongeren die al of bijna afgestudeerd waren. GTST stond toen in het teken van zeven jongeren. Arnie Alberts, Peter Kelder, Rien Hogendoorn, Annette van Thijn, Suzanne Balk, Linda Dekker en Myriam van der Pol. Allemaal ontdekte ze hun eigen manier van leven. Arnie Alberts heeft geen goede band met zijn ouders en probeert zijn diploma te halen. Arnie heeft een kind dat geadopteerd wordt door Linda Dekker. Zij heeft een relatie met de lerares Gaby en raakt vaak getrokken bij Van Houten. Ze gaat later werken voor Martine, waar ze ook verliefd op wordt. Uiteindelijk trouwt ze met Roos. Peter Kelder vlucht uit zijn pleeggezin, omdat zijn vader hem mishandeld. Hij wordt verliefd op Suzanne Balk en krijgt daar uiteindelijk een kind mee. Peter neemt een café over en gaat werken in de bouw. Peter verlaat uiteindelijk Meerdijk. Rien Hogendoorn krijgt een baan bij Stenders. Hij krijgt een relatie met de Linda Dekker. Uiteindelijk wordt hij vermoord door Jan-Henk. Anette van Thijn heeft een relatie met de leraar Marc de Waal. Ze wordt vastgezet voor de moord op de Waal en wordt daarna verliefd op dokter Simon Dekker. Ze gaat daarna aan de slag als assistente. Ze krijgt uiteindelijk een relatie met Simon, maar later denkt ze dat Simon overleden is door een ongeluk op zee. Uiteindelijk blijkt Simon nog te leven en ze krijgen een kind dat na de geboorte overlijdt. Anette wordt uiteindelijk tijdens een rondreis door Birma vermoord. Linda Dekker neemt het kind van Arnie over en verbreekt haar relatie. Ze misbruikt Rien om carrière te maken als model en vertrekt naar New York. Ze wordt mishandeld door Herman, maar Arnie redt haar uiteindelijk. Ze gaat samenwonen met Arnie en begint met zingen. Ze vertrekt naar Parijs en opent haar eigen kledingzaak. Myriam krijgt een baan bij eetcafé De Fontein en trouwt met John Alberts, omdat ze zo veel geld kan erven. John Alberts misbruikt Myriam en wordt verliefd op Johan. Die overlijdt weer door de vergiftiging die hij heeft opgelopen op zijn werk. Daarna wordt ze verliefd op Rob en ze vertrekken samen naar Parijs.

1994 - 1996

Tussen 1994 en 1996 is de familie Alberts de grootste familie in GTST. Acht van de twintig leden heten Alberts. In het zesde en vijfde seizoen wordt Van Houten vermoord, Ludo en Dian hebben een relatie en zwangerschap, Wil en Roos leiden aan Anorexia, Remco vlucht, Stan en Fatima hebben een relatie, Anita en Rik worden verliefd op elkaar, maar hun huwelijk wordt de annuleert, Lisanne en Arthur hebben gevoelens voor elkaar en Guusje heeft oogproblemen.

1996 - 2000

Tussen 1996 en 2000 komen er 4 nieuwe personages: Julian, Jessica, Kim en Hedwig. in deze tijd was GTST heel populair bij de jeugd. Jessica had een korte relatie met de zakenman Ludo. Daarna kreeg ze een relatie met Julian, maar die trouwde later met Alexandra en Jessica vertrok voor een wereldreis te maken. Kim had veel problemen met haar pleegvader Jef en had per ongeluk een zeer korte relatie met haar halfbroer Julian. Hierdoor werd de band met haar pleegvader beter. Haar band haar echte moeder Mira ging moeilijk. Later werd ze verliefd op Che, maar die was al uitgehuwd en vertrok naar het buitenland om te gaan studeren. Julian overleed bijna en kreeg een korte relatie met zijn halfzus Kim. Hij kreeg een relatie met Jessica, maar trouwde uiteindelijk het Alexandra. Toch was hij opgelucht toen Jessica van haar wereldreis terug kwam. Hedwig en Kim werden hartsvriendinnen. Hedwig kreeg een relatie met Stef, maar Stef overleed uiteindelijk. Hedwig werd verliefd op Rik. Uiteindelijk won ze de loterij en vertrok naar Afrika om daar ontwikkelingswerk te doen.

2000 - 2005

Tussen 2000 en 2003 verlieten veel acteurs en actrices de serie. Alleen de actrice Jette van der Meij en de acteur Wilbert Gieske bleven. Katja Schuurman en Georgia Verbaan verlieten de serie om hun horizon te verbreden. De schrijvers van GTST waren op zoek naar nieuwe acteurs en actrices om in de toekomst ook door te kunnen gaan. Toch bleven de kijkcijfers hetzelfde. Op 28 maart 2003 was de 2500ste aflevering van GTST. Simon Dekker keerde terug de serie in. Tijdens de 2500ste aflevering werd hij vermoord. In deze periode kwamen er nieuwe gezichten zoals Lieke van Lexmond (Charlie) en Inge schrama (Sjors).

2005 - 2008

In de zomer van 2005 namen 5 acteurs en actrices ontslag. Hierdoor liep GTST leeg en werd gezocht naar nieuwe acteurs en personages. De nieuwe personages werden de Ludo's dochter Nina (Marly van der Velden), Frits' zijn verloren zoon Jack (Mark van Eeuwen), Dorothea's criminele zoon Bernard of Bing (Everon Jackson Hooi), Barbara's nichtje Florien (Carolien Spoor) en haar neefje Fos (Jeffrey Hamilton). Het doel van deze personages was om GTST te verjongen.

Florien deed of ze in verwachting was van baby van Bing. Fos had gefraudeerd bij de eindexamens. Nina ontdekte dat grote liefde Morris haar vader wilde vermoorden. Een jaar kwam er nog een nieuwe gezicht in de serie Ruud Feltkamp. Hij speelde Noud Alberts. Nina en Noud kregen een relatie. Dian Alberts keerde ook terug in de serie. Ook waren de verhaallijnen vrij onrealistisch volgens de kijkers. Het verhaal stond te ver van het echte leven. Ook Casper van Bohemen kwam terug in de serie. Tot en met de jaarwisseling van 2006 naar 2007 bleven de kijkcijfer normaal. In de eerste maanden van 2007 daalde de kijkcijfers. In het begin van 2008 lagen de kijkcijfers op het dieptepunt. Daarom vertrokken er veel personages uit de serie, zoals Robert Alberts, Dennis Alberts, Dorothea Alberts, Milan Alberts en Dian Alberts. Er kwam ook een nieuw gezin, familie Huygens. Zo ontstond er volgens de makers meer een familiegevoel.

2008 - 2012

Ondanks dat in 2008 de kijkcijfers heel veel dalende, werd het contract verlengd tot 2011. Er kwam er nieuw lid van de familie Sanders, Maxime Sanders. Zij wordt gespeeld door Marjolein Keuning. In deze periode kwamen er ook andere acteurs de serie in, zoals Ruben Lürsen (Floris), Edwin Rutten (Rutger), Ronald Top, Joep Sertons (Anton), Joke Bruijs (Maria) en Cynthia Abma (Bianca). De decors van de familie Alberts en Selmhorst verdwenen en werden vervangen door het huis van de Familie Huygens en de familie De Jong. De schrijvers van GTST hadden besloten om meer realistische verhaallijnen te schrijven. Zo kon de kijker zichzelf herkennen in de personages. De acteurs Jette van der Meij (Laura) en Bartho Braat (Jef) verdwenen mer naar de achtergrond, omdat zij al sinds het begin in de serie zitten. Het invoeren van een nieuw gezin in GTST was nieuw. De familie Huygens zorgde wel voor meer kijkers, maar moest in 2010 GTST toch verlaten. Later in 2010 kwam er een nieuw gezin, Familie Bouwhuis. Het gezin bestaat uit vader Anton, moeder Bianca en de twee zonen Edwin en Sjoerd.

Een shot van een aflevering uit de soap, met Dian Alberts (gespeeld door Chris Jolles)

2012–2017

Na 2012 werd GTST weer uitgebreid. De twee Turkse zussen Nuran Baydar en Aysen Baydar komen ook in Meerdijk wonen. Nuran en Danny hadden een relatie waarin Nuran zwanger is geworden en abortus heeft gedaan. Aysen is daar nog steeds boos over en irriteert Danny de hele tijd. Aysen breekt uiteindelijk in en gooit in een ruzie per ongeluk Danny van de trap, waarna hij overlijdt. Aysen weet dat te verzwijgen en vertelt alleen de broer van Danny, Rik, en haar zus het. Charlie krijgt een relatie met Nick Sanders, met wie zij ook een zoon heeft. Charlie vertrekt uiteindelijk uit GTST. Lieke van Lexmond (Charlie) en Jan Kooijman (Danny) verdwijnen dus uit GTST.

Louis Talpe krijgt de rol van Mike Brandt in GTST. Mike maakt alleen maar vijanden en weinig vrienden. De enige die hem echt mag is zijn zus Bianca. Mike zorgt dat Lorena haar fortuin en hotel verliest en dat Nina een kind kreeg. Rik en Nuran krijgen uiteindelijk een relatie en gaan willen gaan trouwen. Vlak voor de verloving vertelt Aysen dat zij Danny heeft vermoord, waarop Rik boos wordt, maar niet naar de politie gaat. Nuran en Rik organiseren een parachute sprong voor hun bruiloft. Hun vrienden en familie mogen mee. Tijdens de parachute sprong gaat er één parachute niet open. Dit was de laatste aflevering van seizoen 23. Rik heeft uiteindelijk één van de touwen van één van parachutes doorgesneden. De parachute was voor Aysen bedoeld, maar door een vergissing kreeg Mike de parachute en viel dood neer.

Lucas Sanders en Edwin Bouwhuis krijgen een relatie en de familie Bouwhuis accepteert dat uiteindelijk ook. Door een tropische ziekte die Jack heeft meegenomen toen hij in een ver land was overleed Edwin. Hierdoor werd er een nieuwe personage geïntroduceerd, Tim. Hij is de zoon van Anton.

Leegloop en nieuwe personages (2017)

Nog een shot, een scène met Roos de Jager (gespeeld door Guusje Nederhorst)

Sinds het 28e seizoen is begonnen verlieten diverse personages de serie. Zo kwam Maxime Sanders om het leven bij de brand in BOKS en verliet haar geliefde Bill Norris na deze tragische gebeurtenis ook het fictieve dorp. Vervolgens reisde Job Zonneveld Anna Brandt achterna naar Dubai omdat ze zwanger is van hem. Op 30 november 2017 keerde Rover Dekker terug naar zijn vader in Canada na wat er met Kimberly Sanders is gebeurd. Naast deze leegloop kwamen er een nieuwe personages, waaronder Zoë Xander, gespeeld door Anouk Maas, Amir Nazar, gespeeld door Alkan Çöklü en Q Bouwhuis, gespeeld door Max Willems. In 2018 nam Giovanni Kemper de rol van Q over. Ook keerde naast diverse gastrollen Jef Alberts, gespeeld door Bartho Braat, meerdere keren terug, speelt Faye Bezemer sinds 28 december 2017 de rol van de opeens 16-jarige Lana Langeveld en werd het personage Loes de Haan, gespeeld door Beaudil Elzenga, geïntroduceerd.

Goede tijden, zomertijden (2020)

Tijdens de zomerstop is op de website van Goede tijden, slechte tijden de nieuwe talkshow Goede tijden, zomertijden te zien. Hierin blikt presentatrice Froukje de Both samen met twee (oud-)GTST'ers terug op 30 jaar Goede tijden, slechte tijden.


GTST de podcast (2021)

Fans van de serie hoeven niet wachten tot het nieuwe seizoen, want elke vrijdag kun je een nieuwe podcast beluisteren op de bekende podcastkanalen.

Dokter Roman (2021)

Vanaf 19 augustus wordt er op Videoland een miniserie van de serie uitgezonden dat draait om de nieuwe dokter Roman van Loon.

Vaste rollen

Acteur/actrice Personage Speelduur
Jette van der Meij Laura Selmhorst 1990–
Babette van Veen Linda Dekker 1990–1998 • 2005–2006 • 2015–
Caroline De Bruijn Janine Elschot 1992–
Ferri Somogyi Rik de Jong 1995–2004 • 2007–
Erik de Vogel Ludo Sanders 1996–
Cas Jansen Julian Verduyn 1996–1999 • 2019–
Everon Jackson Hooi Bing Mauricius 2005–
Marly van der Velden Nina Sanders 2005–
Joep Sertons Anton Bouwhuis 2010–
Dorian Bindels Daan Stern 2018–
Lone van Roosendaal Billy de Palma 2018–
Bertrie Wierenga Shanti Vening 2019–
Tamara Brinkman Saskia Verduyn 2019–
Sophie Bouqet Merel Verduyn 2019–
Noa Zwan Demi Verduyn 2019–
Tommy van Lent Steef Verduyn 2019–
Johnny Kraaijkamp jr. Henk Visser 2020–
Edwin Jonker Richard van Nooten 2020–
Hassan Slaby Marwan El Amrani 2020–

Ondersteunende rollen

Acteur/actrice Personage Speelduur
Bart Peereboom Marcel Boeve 2003–
Verschillende kinderen Nola Sanders 2013–
Michael de Roos Alex de Boer 2014–
Verschillende kinderen Manu Mauricius 2015–
Verschillende kinderen Max Mauricius 2018–
Verschillende kinderen Louise Stern 2019–
Daan Weterings Coen van der Sluijs 2020–
Celia van den Boogert Lydia Edel 2020–
Verschillende kinderen Tom Verduyn 2021–
Kiefer Zwart Roman van Loon 2021–
Martijn Fischer Pieter Nieuwenhuis 2021–
Jennifer Welts Noortje Nieuwenhuis 2021–
Davy Gomez Boris 2021–
Sylvia Alberts Francisca Nieuwenhuis 2021–

(R)entrees en exits

Acteur/actrice Personage (R)entree/exit (RTL 4)
Bartho Braat Jef Alberts Rentree 1 december
Jada Borsato Abby Rose Entree 9 december
Miryea Barbara Nieuwenhuis Entree december
Camilla Siegertsz ??? Entree december
Nando Liebregts ??? Entree december
Joep Sertons Anton Bouwhuis Exit december
Babette van Veen Linda Dekker Exit december

Productie

Het logo van de serie is twee keer veranderd: in 1995 en 2005. Bij het eerste logo was de cirkel paars, met een wit randje; de woorden Goede Tijden waren geel en Slechte Tijden in groenblauwe letters met een wit randje. Onder Slechte Tijden stonden 3 blauwe strepen. De teksten kwamen over het rondje heen. In 1995 werd het logo veranderd; het paarse rondje werd rood en de letters van Goede Tijden en Slechte Tijden kregen meer ronde vormen. Er verdwenen twee strepen onder Slechte Tijden. In 2005 werd een geheel nieuwe logo ontworpen. De letters zijn nu helemaal wit; de woorden Goede Tijden zijn in een scheve, kleine letter en de woorden Slechte Tijden in een recht geschreven hoofdletter.

Leader en titelsong

Sinds de eerste aflevering van GTST heeft de serie een leader met een titelsong. In het seizoen was de leader het fotoboek van Helen Helmink. In het fotoboek zaten allemaal foto's die tijdens de titelsong te zien waren. Alle personage kregen een eigen foto. Dit was tijdens het filmpje te zien terwijl de camera er langs ging. Alleen Helen Helmink had een bewegend filmpje. In seizoen twee werd de methode gemoderniseerd, maar toch bleef het idee hetzelfde. Ook zijn na een aantal jaar de foto's aangepast, nieuwe toegevoegd en oude verwijderd.

In 2003 werd de titelsong sneller ingezongen, zo konden de foto's ook sneller voorbij gaan. In 2005 kreeg heel GTST een make-over, ook de leader. Het fotoboek werd vervangen door een soort witte ruimte met daarin een soort zon. De foto zweefde door de ruimte. Iedere hoofdpersonage kreeg een bewegend filmpje van een paar seconden. In 2010 werd de leader weer veranderd. In plaats van een witte ruimte met een zon, ging de leader door alle decors met daarin de foto met bewegende beelden in lijstjes, los of in opengevouwen fotoalbums. Een foto met daarin de personage ligt in het huis waar de personage woont. Af en toe wordt er een bewegend beeld (shot) vervangen, omdat er een nieuwe personage is of omdat de shot is verouderd. Sinds 31 augustus 2020 is de leader opnieuw veranderd.

Huidige leadershots

  • Vanaf 30 augustus 2021
Personage Locatie Aantal shots Sinds
Anton Bouwhuis &
Linda Dekker
Huize Bouwhuis/Dekker 6
12
2019
Bing Mauricius &
Nina Sanders
Loft Sanders 7
8
2019
Daan Stern Plaats delict 3 2019
Richard van Nooten &
Billy de Palma
De Rozenboom 1
2
2020
Janine Elschot &
Ludo Sanders
Huize Sanders 14
11
2019
Marwan El Amrani BOKS 1 2020
JoJo Abrams &
Ilyas El Amrani
De Buurtsuper 3
1
2020
Julian Verduyn &
Saskia Verduyn
Appartement Verduyn 2
1
2019
Laura Selmhorst Buiten 14 2021
Merel Verduyn BOKS 1 2021
Henk Visser &
Demi Verduyn
Buiten 1
1
2020
Steef Verduyn &
Dolly
Buiten 1
1
2020
Rik de Jong &
Shanti Vening
Appartement de Jong/Vening 9
2
2019

Uitzendgeschiedenis

GTST is één van de best bekeken televisieprogramma's op de Nederlandse televisie. Ondanks andere Nederlandse soaps als Onderweg naar Morgen en Goudkust. In 1999 werd Big Brother uitgezonden op hetzelfde tijdstip als GTST. Hierdoor verloor GTST veel kijkers. Big Brother werd uitgezonden door een andere zender van RTL Nederland, hierdoor werd Big Brother uitgezonden op een ander tijdstip. Tegenwoordig heeft GTST per dag zo'n 1,5 miljoen kijkers en soms uitschieters naar de 1,8 miljoen kijkers. Het is daarmee na het NOS Journaal het best bekeken televisieprogramma van Nederland.

Andere producties

GTST: De Reünie

Van GTST is ook een televisiefilm gemaakt: GTST: De Reünie. De film gaat over de familie Alberts die kerst viert. Hierbij komt de hele familie Alberts naar Meerdijk. Linda breek per ongeluk het beeldje van Arnie. Laura wordt de volgende dag wakker en denk dat ze alles heeft gedroomd omdat het beeldje van Arnie nog heel is.

Ik wil in GTST

In 2007 werd Ik wil in GTST uitgezonden. Dit was een talentjacht waarin men op zoek was naar nieuw talent voor GTST. De winnaar mocht minimaal drie weken in GTST spelen. Kee Huidekoper won uiteindelijk en speelde Vera van Es in GTST. Ze bleef daarin 13 weken.

Echt Weer Edit

In 2012 werd Echt Weer Edit uitgezonden op het internet. Het ging over Edit van der Bos, die in het Dansatoria werkte en net gescheiden was. Ze heeft ook een zoontje van vier.

GTST Live

Sinds 2011 is er in iedere zomervakantie een speciaal evenement. Het publiek mag dan vragen stellen aan de acteurs van het vorige seizoen. Ook wordt de eerste aflevering van het nieuwe seizoen bekeken en wordt er een kijkje achter de schermen genomen. Sinds 2016 is er geen GTST Live Event meer.

GTST Meerdijk App

Sinds juli 2015 heeft de soap een eigen app. In deze app kun je verschillende verhaallijnen volgen, exclusieve scenes en de laatste nieuwtjes. Door middel van spelletjes en filmpjes kun je uitvinden hoe een verhaallijn afloopt. Na maanden van afwezigheid kun je vanaf 7 juli 2017 weer verder met een nieuwe verhaallijn. Deze verhaallijn draait volledig om de cliffhanger die op vrijdag 7 juli wordt uitgezonden. Begin november 2017 startte een nieuwe verhaallijn in de app. Deze verhaallijn draaide grotendeels om het nieuwe personage Q Bouwhuis.

Nieuwe Tijden

Nieuwe Tijden werd bedacht door de makers van GTST. Deze soapserie gaat over jongeren die samen in een studentenhuis wonen. Sil Selmhorst en Amy Kortenaer zijn zowel personages in Nieuwe Tijden als in Goede tijden, slechte tijden. Zij hebben nu een vaste rol in Nieuwe Tijden. In het eerste seizoen had het personage Lucas Sanders ook een vaste rol. Sinds 21 december 2016 heeft hij weer een vaste rol in Goede tijden, slechte tijden. Ook verschijnen er af en toe personages van Nieuwe Tijden in Goede tijden, slechte tijden, zo deed Elin zich voor als Becky en kwam Jan-Jaap naar Meerdijk omdat Anton Bouwhuis ook nog een dochter lijkt te hebben. Vlak voor de zomerstop van 2018 kwam Tiffy Koster naar Meerdijk, omdat Anton haar vader is. Tiffy was ook aanwezig bij het huwelijk van Aysen Baydar en Sjoerd Bouwhuis, die uiteindelijk niet doorging.

De serie telt in totaal 225 afleveringen. Nieuwe Tijden was van maandag 4 juli tot en met vrijdag 26 augustus 2016 elke werkdag om 20.00 uur te zien op RTL 4, daarna ging de serie verder op Videoland. Vanaf 24 februari 2017 zendt Videoland het 2e seizoen uit. In de zomer van 2017 zendt RTL 5 het 1e en het 2e seizoen uit. Het 3e seizoen start op 22 december 2017 op Videoland. Op 31 augustus 2018 eindigde het derde seizoen. Vervolgens werd bekend gemaakt er geen nieuw seizoen wordt gemaakt en dat er na drie seizoenen een einde komt aan Nieuwe Tijden.

GTST Classics

Tijdens de zomerstop van 2018 zendt RTL 4 de klassiekers van Goede tijden, slechte tijden uit. Denk hierbij aan de allereerste aflevering die op 1 oktober 1990 werd uitgezonden, de 4000e aflevering die uitgezonden werd op 5 maart 2010, het allereerste homo-huwelijk van Lucas en Menno en zo zijn er nog veel meer. Elke aflevering wordt ingeluid door twee (oud)-GTST'ers. De hele zomerstop kun je genieten van verschillende afleveringen door de jaren heen. In de laatste week van de zomerstop worden alle hoogtepunten van het afgelopen seizoen samengevat in vijf afleveringen. De GTST Classics zijn elke werkdag te zien om 20.00 uur op RTL 4.

GTST Magazine

Sinds 2017 verschijnt er elk jaar een magazine van de bekende soap. Hierin kom je alles te weten over de acteurs, maar ook wat er gebeurd voor en achter de schermen. In de zomer van 2017 had het magazine vier edities. Sinds 2018 bestaat het magazine uit één editie. Ieder jaar is een acteur of actrice uit de soap de hoofdredacteur.

Hoofdredacteuren

2017: Everon Jackson Hooi (Bing Mauricius)
2018: Dilan Yurdakul (Aysen Baydar)
2019: Alkan Çöklü (Amir Nazar) & Melissa Drost (Sjors Langeveld)
2020: (jubileumeditie): Stephanie van Eer (JoJo Abrams)

Instagram Stories

Op 29 april 2019 lanceerde de makers een exclusieve verhaallijn op Instagram die later overeenkomt met de serie op tv. De eerste exclusieve verhaallijn heette Valentijns Vlucht en ging over de spectaculaire terugkeer van Valentijn Sanders, gespeeld door Vincent Visser. In deze verhaallijn waren ook Lana Langeveld, JoJo Abrams en Lucas Sanders te zien.

Een tweede exclusieve verhaallijn werd aangekondigd in de zomer van datzelfde jaar. Deze krijgt de naam Hartsvriendinnen en gaat over de introductie van het nieuwe personage Puck Odolphy, die Nina Sanders leerde kennen toen ze op de modeacademie in Miami zaten.

Externe link

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Goede_tijden,_slechte_tijden&oldid=695092"