Atlantis

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Atlantis op de kaart

Atlantis is een mythische stad liggend op het gelijknamige eiland. Volgens legendes waren de inwoners van Atlantis moderner en rijker dan de andere delen van de wereld. Na een tijdje ging het fout. De koningen van Atlantis wilden meer macht en een groter rijk. Het Atlantische leger veroverden grote delen van Europa. Bij het Griekse Rijk werden ze verslagen, en alsof dat nog niet erg genoeg was, werd Atlantis getroffen door een tsunami en een vulkaanuitbarsting. Het eiland verdween onder water.

Hoe Plato erover dacht

De Griekse filosoof Plato (427 v. Chr. - 347 v. Chr.) schreef veel over Atlantis. Volgens hem bestond het eiland uit verschillende ringen. In het midden woonden de koningen. De tweede ring werd gebruikt voor landbouw, en op de buitenste ring woonden de burgers.

Verschillende liggingen

Veel mensen denken verschillend over de ligging van Atlantis. Bekende alternatieven zijn:

  • Voor de straat van Gibraltar, volgens Plato.
  • Ten westen van Schotland.
  • Het Griekse eiland Santorini, dit eiland is net zoals Atlantis deels weggevaagd door een tsunami en een vulkaanuitbarsting.
  • Onder Antarctica.
  • In Egypte, in de Sfinx. Een 19e-eeuwse helderziende dacht dat de geheimen van Atlantis in een kamer onder de voorpoten van dit beeld lag. En wat blijkt: de kamer bestaat, alleen mag de kamer niet doorzocht worden.
  • Bij Zuid-Afrika. Op Google Earth waren geheimzinnige vormen te zien, maar helaas: het waren sporen die schepen achtergelaten hadden, maar alsnog geloven veel mensen hier nog in!
  • De richatstructuur, het "Oog van de Sahara" heeft hetzelfde aantal ringen, dezelfde grootte, en zou een eiland kunnen zijn geweest.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Atlantis&oldid=784743"