Arwen (Lord of the rings)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Arwen Undomíel is een van de personages van Lord of the Rings. Arwen staat vooral bekend om haar moed, ze is de elfenprinses en woont in Rivendell, maar ze trekt veel rond naar Aragorn, waar ze veel van houd.

De film

De rol van Arwen werd gespeeld door Liv Tyler. Arwen kwam ook veel vaker in de film voor dan in het boek, daardoor werd Arwen veel meer gezien en werden er meisjes naar vernoemd. In het begin mocht dat nog niet omdat het geen bestaande voornaam was. Later mocht dat wel.

Ook werd het juweel de Avondster verzonnen, dat Arwen in de film symbolisch aan Aragorn meegaf voor hij op zijn reis uit Rivendel vertrok.


Arwen en Aragorn

Net als haar broers Elladan en Elrohir en haar vader Elrond had Arwen de keuze gekregen om Elf of Mens te zijn. Omdat zij verliefd was geworden op Aragorn van de Dúnedain nadat hij verliefd was geworden op haar, koos zij tot groot verdriet van haar vader voor de sterfelijkheid. Na de val van de Sauron aan het eind van de Derde Era trouwde zij in Minas Tirith met Aragorn.

Als koningin van Gondor en Arnor schonk zij haar man één zoon, Eldarion, en enkele dochters wier naam Tolkien nooit bekendmaakte. Eldarion, de erfgenaam, stamde af van zowel Elrond als Elros, en zou daarom tijdens zijn koningschap niet alleen Gondor en Arnor, maar ook de gebieden die eens zijn grootvader Elrond had geregeerd, besturen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Arwen_(Lord_of_the_rings)&oldid=700990"