Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Aragorn II

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Aragorn)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Aragorn
[[Bestand: Narsil andúril final (without text).jpg|250px]]
Persoonlijke info
Volledige naam Aragorn II
Bijnaam "Telcontar" en "Ellesar"
Pseudoniem
Geboren 2931 T.A.
Geboorteplaats Rivendell
Geboorteland Arnor/Imladris/Gondor
Overleden 120 Fo.A.
Overleden te Minas Tirith
Gehuwd met /
relatie
Arwen Undomíel
Carrière
Beroep
Actief
Bekend van
IMDb-profiel
Website

Aragorn Telcontar, zoon van Arathorn, erfgenaam van Isildur, Hoofdman van de Noorderlijke Dunédain, Koning van Gondor (Derde Era 2931 - Vierde Era 120) is een personage uit de boeken van J.R.R. Tolkien.

Voor Lord of the Rings

Hij wordt opgevoed in Rivendell, zoals elke Hoofdman van de Dunédain. Hij raakt bevriend met Elrond en in deze periode sterft zijn moeder Gilraen. Hij wordt verliefd op Arwen een Elf , elfen kunnen niet sterven van ouderdom, de dochter van Elrond. Hij gaat ook op jacht naar Gollum, samen met Gandalf en wordt dus zo bevriend met Gandalf.

Tijdens en na Lord of the Rings

Hij wordt door de mensen van Bree Strider genoemd. Strider zegt tegen de hobbits dat hij een vriend van Gandalf is, en neemt ze naar Rivendell. Later is hij ook deel van de Fellowship of the Ring (Reisgenoten). Bij het Breken van het Genootschap gaat hij met Gimli en Legolas achter de orcs die Merry en Pippin gevangen genomen hebben aan. Hij neemt het Pad van de Doden, en als wettige erfgenaam van Isildur kan hij de Doden oproepen om de belofte te vervullen die ze ooit deden aan Isildur. Omdat hij de enige overblijvende afstammeling van Isildur, een grootse koning van Gondor, is, erft hij het Koningschap van Gondor. Hij maakt Gondor en Arnor, het gevallen koninkrijk van Elendil, de vader van Isildur, weer een en hij regeert daarna wijs en goed, tot het eind van zijn dagen. Hij trouwt ook met Arwen en ze wordt daardoor sterfelijk. Ze krijgen een kind, Eldarion, de Prins van Gondor, Maar wanneer Aragorn sterft in Vierde Era 120, sterft Arwen ook.

In de film wordt hij gespeeld door Viggo Mortensen.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud)• WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Aragorn_II&oldid=700925"