Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Rivendell

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kaart van waar de deelnemers van de Raad van Elrond komen
Locatie van Rivendell

Rivendell, het Laatste Huiselijke Huis ten Oosten van de Zee, Imladris, Sindarin, elfentaal voor: de Diep Gesneden Vallei. Het is de stad waar Elrond regeert en er wordt van gezegd dat het de meest vredevolle, en rustige plaats in Middle-earth, Midden-aarde is.

Geschiedenis

In de Oorlog tussen elfen en Sauron, wordt Ost-in-Ethil, de Hoofdstad van Eregion, het elfenland waar de ringen van kracht zijn gemaakt, komt Elrond om de ELfen van Eregion te helpen. De Elfen van Eregion, geleid door Celeborn, man van Galadriel, komen Elrond tegen, maar hoewel ze versterking kregen, verliezen ze toch, ware het niet dat de Dwergen van Khazad-Dum (Moria) het te hulp schieten. Sauron vlucht, en Elrond en de Elfen van Eregion komen in de vallei van Bruinen en stichten daar Imladris, de Diep Gesneden Vallei, Rivendell in het jaar 1697 van de Second Age, Tweede Era. Rond het jaar 1700 S.A. wordt Rivendell belegerd. Met de hulp van mensen uit Numenor wordt de Eerste Belegering van Rivendell gebroken en wordt Sauron weggedreven. Hier in Rivendell werden jaren later de troepen van Elfen en Mensen voor Drie jaar gehouden, om plannen te maken, te trainen, te oefenenen voor de grote oorlog, het gevecht van de Last Alliance. Maar dan kregen Arnor en Rivendell een nieuwe vijand: Angmar, geregeerd door de Witch-King, Tovenaar-Koning van Angmar, dezelfde die Frodo zou tegenkomen op zijn reis naar Rivendell. Ze werden weer belegerd, nu door Angmar, en zo startte de Tweede Belegering van Rivendell. Maar deze Belegering wordt ook verbroken wanneer er hulp komt van Lorien en Lindon. Tijdens deze oorlog werd Arnor verwoest en vanaf nu worden hier in Rivendell voortaan alle afstammelingen van Isildur, dus ook Aragorn worden opgevoed. Later, tijdens de gebeurtenissen van De Hobbit, komen Bilbo en de 13 dwergen en Gandalf in Rivendell, als pauze in hun queeste naar Erebor. Nog later kwamen Frodo en de Hobbits in Rivendell nadat zee gered werden door Elrond die in de rivier een grote golf maakte en zo de Nazgul liet verdrinken. Hier wordt de Raad van Elrond gehouden om te beslissen wat er met de Ene Ring gaat gebeuren. Na de gebeurtenissen van the Lord of the Rings gaat Elrond samen met Gandalf en Frodo op een schip naar het Westen, Valinor. Rivendell wordt een verlaten plaats en zo vaagt Rivendell langzaam weg.


Geografie

Rivendell ligt in de regio Eriador, dat is de regio tussen de Mistbergen en de Blauwe Bergen. Het ligt dicht aan tegen de Mistbergen en ligt dan ook aan de voet van de Hoge Pas, de pas tussen de oost en west kant van de Mistbergen. Het ligt in de vallei van de Bruinen, de rivier die door Elrond wordt gecontroleerd. In de vallei van Rivendell zijn er verschillende watervallen er hangt een vredige sfeer, en het is een van de mooiste plaatsen nog over op Midden-aarde.

Bronnen

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Rivendell&oldid=703514"