Help mee! Maak een account of meld je aan.
Doe mee aan de SuperSchrijfwedstrijd! Klik hier om je aan te melden.
Stem nu op: Texel en Platentektoniek

Antibes

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Antibes in oktober 2006.

Antibes is een stadje in Frankrijk aan de Middellandse Zee. Antibes heeft ongeveer 75.000 inwoners en ligt aan de Côte d'Azur, een bekende toeristische regio in het zuiden van Frankrijk. Het stadje ligt op een schiereiland, tussen Cannes en Nice in. Antibes wordt veel bezocht om de vele stranden en het prettige klimaat. 's Zomers regent het er bijna niet en is het warm, 's winters regent het vaker maar is het nog steeds niet echt koud.

Op de plek van Antibes wonen al heel lang mensen. In de klassieke oudheid werd deze regio bewoond door Grieken die waren verhuisd uit Griekenland. Zij stichtten in Zuid-Frankrijk veel nieuwe plaatsen, zoals Massalia (Marseille), Nikaia (Nice) en Antipolis, dat later is uitgegroeid tot het huidige Antibes. Helaas zijn er niet veel plekken meer te zien die herinneren aan de tijd waarin Antibes een Griekse plaats was.

Galerij

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Antibes&oldid=600845"