Verbeter WikiKids vandaag nog!
Stem nu voor: de Gouden WikiKids Award 2022

Aniek van Alphen

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Aniek van Alphen
2019 Superprestige Zonhoven 66.jpg
Aniek van Alphen (foto 2019)
Persoonlijke informatie
Naam voluit
Bijnaam
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland
Geboren 1 februari 1999
Geboren te Hapert
Woonplaats
Overleden
Overleden te
Lengte cm
Gewicht kg
Specialisme veldrijden; mountainbiken; weg
Prestaties
jaar evenement resultaat
→ link onderaan
Portaal Portal.svg Sport

Aniek van Alphen is een van die vele talentvolle Nederlandse veldrijdsters die iedere week van het cross-seizoen strijden om de ereplaatsen. Zoals België domineert bij de mannen - nu ja, als Mathieu van der Poel er niet bij is - doen de Nederlandse dames dat bij de vrouwen. Aniek is 23 jaar. Als een van de weinige vrouwen springt ze al rijdend over de balkjes! Ze is ook op de weg en in het mountainbiken actief.

Haar beste prestatie tot nog toe is een eervolle tweede plaats bij het WK veldrijden voor beloften in 2021 in Oostende, waar landgenote Fem van Empel de titel pakte.. Tevredenheid overheerste desondanks bij Van Alphen. "Ik ben zeker niet teleurgesteld. Als ik zag hoe hard dat Fem ging dan heeft ze het dik verdiend. Heel blij dat we een en twee zijn geworden.” In de loopstrook brak ze. "Die vond ik echt het zwaarste. Lopen is ook niet helemaal m’n ding.” Van Alphen achtervolgde samen met Fem van Empel en de Hongaarse Kata Blanka Vas lange tijd Inge van der Heijden.

Waar Van Empel enkel startte om te winnen had Van Alphen zichzelf niets opgelegd. "Ik had geen doelen gesteld. Ik wilde gewoon lekker rijden en kijken hoe het zou gaan. Gaat het goed dan gaat het goed, en gaat het slecht dan gaat het slecht.” Het ploegenspel vond Van Alphen op het EK nog knap lastig. "We hebben als Nederland een goed spel gespeeld om ervoor te zorgen dat de Hongaarse Vas niet kon winnen. We hebben het heel slim gedaan vandaag.” In 2021 stapte ze over naar de dames-eliteklasse.

2022/2023

3-12-2022: Aniek wint de Superprestige in Boom door Denise Betsema in de eindsprint te verslaan.

Farm-Fresh bullet go.png Zie deze site voor meer uitslagen
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Aniek_van_Alphen&oldid=751422"