Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Fem van Empel

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Fem van Empel
Nog geen afbeelding
beschikbaar
Persoonlijke informatie
Naam voluit
Bijnaam
Nationaliteit Nederland Nederland
Geboren 3 september 2002
Geboren te 's-Hertogenbosch
Woonplaats Sint-Michielsgestel
Overleden
Overleden te
Lengte 173 cm
Gewicht kg
Specialisme cyclocross, mountainbiken
Prestaties
jaar evenement resultaat
zie link linksonder
Portaal Portal.svg Sport

Fem van Empel is 19 jaar oud en is een veldrijdster die geldt als een van de grootste Nederlandse talenten in deze tak van sport. Zo werd ze wereldkampioen in de categorie beloften ("Under 23" wordt ook wel gezegd) bij het WK-veldrijden, dat in 2021 in het Belgische Oostende werd gehouden.

Woonachtig in Sint-Michielsgestel kwam Fem al snel bij de crossfiets uit. In dit Brabantse dorp vonden al meerdere NK's plaats en zelfs een wereldkampioenschap, in 2000 gewonnen door thuisrijder Richard Groenendaal.

Op het WK veldrijden voor junioren in 2020 werd Van Empel vijfde. Op het NK in diezelfde maand stond ze ook al als derde op het podium. Meteen stootte ze door naar de top-5 bij de elite dames in het veldrijden.

Het toptalent reeg daar de korte ereplaatsen aan elkaar. In twaalf van haar zestien wedstrijden in het seizoen 2020/2021 haalde ze de top-10. Vier keer daarvan eindigde ze bij de eerste vijf. Vooral in de loodzware moddercross tijdens de Wereldbeker in Dendermonde maakte ze indruk. Na ruim 45 minuten cross werd ze daar vierde, vlak achter wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado!

Farm-Fresh bullet go.png Alle uitslagen van Fem van Empel
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Fem_van_Empel&oldid=694168"