Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Acalculie

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Acalculie

is een stoornis waardoor je geen cijfers kunt herkennen.

Er zijn verschillende soorten Acalculie maar in het algemeen heeft de gene alleen last van soort de volgende soorten zijn Primaire Acalculie en secundaire Acalculie.

maar wat is dan nou verschil tusssen die twee en waarom is het niet hetzelfde als Dyscalculie dat ga ik hier uit leggen

wat is verschil tussen Dyscalculie en Acalculie

Bij Dyscalculie ben je mee geboren en je komt er op een later leeftijd als je naar school gaat achter doormiddel van zo dyscalculie test maar bij Acalculie hebben je het gekregen door een val of erngstig ongeluk waardoor je niet meer kan rekenen doordat helft zo is beschadigd van die ongeluk is eigen is Acalculie is iets wat je niet bij geboorte hebt gekregen en Dyscalculie is dat wel met geboorte hebt gekregen en wat je al je hele leven hebt dat is het verschil tussen die twee.

wat is het verschil tussen Primaire Acalculie en Secondaire Acalculie

Bij primaire Acalculie is er maar een kleine deel van hersenen beschadigd op het gebied van rekenen waardoor je alleen de cijfers niet meer begrijpt en je kunt het niet meer combineren met elkaar dus je weet niet wat 5 is en wat hoeveelheid dat is en dat dan weer bij elkaar kunnen op tellen dat lukt dan ook niet meer.

Bij secondaire Acalculie heb je meer moeite met het opgedane kennis hoe iets moet uitrekenen ben je dan kwijt geraakt door zo klap van een ongeluk je hebt dan voornamelijk moeite met Ruimtelijk inzicht en uitvoeren van de rekenen opdrachten. en je hebt moeite met taalkundig gebied van rekenen dus je weet niet wat 6 in hoeveelheden is dus dit is een groter klap die je hebt gemaakt.

Zie ook:

  • Dyspraxie stoornis bij het verwerken van informatie
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Acalculie&oldid=676838"