Help mee! Maak een account of meld je aan.
Tot 24 juli staat WikiKids in het teken van de Honderdjarige Oorlog. Klik hier en help mee!
Lees de nieuwste editie van ons nieuwsblad!

Ruimte: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
k
Regel 3: Regel 3:
  
 
== De oerknal ==
 
== De oerknal ==
[[Wetenschappers]] zeggen dat de ruimte is ontstaan door de [[oerknal]] (in het Engels: [[big bang]]). Eerst was de ruimte heel klein, alleen maar een punt. Daarin zat alles: de tijd ook. De oerknal was een soort grote [[ontploffing]], daardoor is de ruimte heel groot geworden. Dat is een [[wetenschappelijke theorie]]. Eigenlijk is dat niet de bevatten, want als we het hebben over een ruimte die heel groot is geworden, dan moet die toch wel afmetingen hebben. En in welke andere ruimte bevindt die zich dan weer?  
+
[[Wetenschappers]] zeggen dat de ruimte is ontstaan door de [[oerknal]] (in het Engels: [[big bang]]). Eerst was de ruimte heel klein, alleen maar een punt. Daarin zat alles: de tijd ook. De oerknal was een soort grote [[ontploffing]], daardoor is de ruimte heel groot geworden. Dat is een [[wetenschappelijke theorie]]. Eigenlijk is dat niet te bevatten, want als we het hebben over een ruimte die heel groot is geworden, dan moet die toch wel afmetingen hebben. En in welke andere ruimte bevindt die zich dan weer?  
  
Andere mensen zeggen dat [[God]] de ruimte heeft gemaakt: God heeft immers alles gemaakt volgens [[gelovige mensen]]. Maar dat is geen wetenschappelijke theorie. Het zou best waar kunnen zijn, maar dat kunnen we [[niet bewijzen.]] In het artikel over de oerknal wordt dat uitgelegd.
+
Andere mensen zeggen dat [[God]] de ruimte heeft gemaakt: God heeft immers alles gemaakt volgens [[geloof|gelovige mensen]]. Maar dat is geen wetenschappelijke theorie. Het zou best waar kunnen zijn, maar dat kunnen we niet bewijzen. In het artikel over de oerknal wordt dat uitgelegd.
  
 
==Wat is er in de ruimte? ==
 
==Wat is er in de ruimte? ==

Versie van 27 sep 2012 om 21:49

De ruimte is enorm groot. Er zijn miljarden sterren in de ruimte. En die sterren staan miljarden kilometers van elkaar. Maar hoe is de ruimte ontstaan?

De oerknal

Wetenschappers zeggen dat de ruimte is ontstaan door de oerknal (in het Engels: big bang). Eerst was de ruimte heel klein, alleen maar een punt. Daarin zat alles: de tijd ook. De oerknal was een soort grote ontploffing, daardoor is de ruimte heel groot geworden. Dat is een wetenschappelijke theorie. Eigenlijk is dat niet te bevatten, want als we het hebben over een ruimte die heel groot is geworden, dan moet die toch wel afmetingen hebben. En in welke andere ruimte bevindt die zich dan weer?

Andere mensen zeggen dat God de ruimte heeft gemaakt: God heeft immers alles gemaakt volgens gelovige mensen. Maar dat is geen wetenschappelijke theorie. Het zou best waar kunnen zijn, maar dat kunnen we niet bewijzen. In het artikel over de oerknal wordt dat uitgelegd.

Wat is er in de ruimte?

 1. sterren
 2. de zon (Onze zon is ook een ster)
 3. planeten
 4. de maan (Veel planeten hebben een of meer manen)
 5. asteroïden
 6. kometen
 7. zwarte gaten
 8. de melkweg
 9. sterrenstelsels

Studie van de ruimte

 1. telescopen
 2. ruimtetelescoop
 3. ruimtevaart
 4. raketten
 5. ruimteveer
 6. ruimteschepen
 7. ruimtestation
 8. satellieten


Externe links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Ruimte&oldid=236505"