Memphis (Verenigde Staten)

Uit Wikikids
Versie door Rots61 (overleg | bijdragen) op 22 jan 2024 om 22:05 (Link naar doorverwijspagina Nashville gewijzigd in Nashville (Tennessee) met DisamAssist)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De skyline van Memphis

Memphis is de grootste stad van de Amerikaanse staat Tennessee met 674.028 inwoners in het jaar 2007. Het is de 19e grootste stad van heel de VS. Vanaf het jaar 2000 daalt de bevolking van de stad enorm met duizenden inwoners. Samen met Nashville (het bestuurlijke centrum van Tennessee) is Memphis het culturele, financiële en industriële centrum van Tennessee. Nashville is maar ietsjes kleiner. De stad heeft veel toeristische trekpleisters. Een bekende daarvan is Graceland, een landgoed van Elvis Presley. Ook is de dierentuin De Memphis Zoo bekend om zijn reuzenpanda's. De bekende dominee Martin Luther King die opkwam voor de zwarte mensen in Amerika, werd in deze stad doodgeschoten. Hij werd in het Lorraine Motel doodgeschoten (een motel is een soort mini-hotel). Tegenwoordig is het Lorraine Motel een museum over burgerrechten. Memphis heeft geen partnersteden.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Memphis_(Verenigde_Staten)&oldid=836557"