Avondmaal

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 10 okt 2022 om 08:10 (Categorie:Voeding verwijderd; Categorie:Maaltijd toegevoegd met HotCat)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het avondmaal of diner is de laatste maaltijd (moment van eten) op een dag. Deze volgt na het ontbijt en het middageten en is een belangrijke maaltijd. De meeste mensen eten warm 's avonds, al zijn er ook natuurlijk mensen die tussen de middag al warm gegeten hebben en dan 's avonds brood met soep eten. In de Nederlandse cultuur bestaat een avondmaal uit aardappelen, vlees en groente die als de drie belangrijkste elementen van een gezonde maaltijd worden beschouwd. Buitenlanders hebben pasta's, bami, nasi en rijst naar Nederland gebracht, die ook veel gegeten worden.

In protestantse kerken hebben ze ook soms het Avondmaal. Dat is een religieus iets, mensen herdenken dan dat Jezus Christus is gekruisigd. Ze drinken dan brood en wijn.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Avondmaal&oldid=736477"