Lake Tahoe

Uit Wikikids
Versie door Beem (overleg | bijdragen) op 3 mrt 2013 om 14:54 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{werk}} 400px|right|thumb|Lake Tahoe in de winter, met Fannette Island. '''Lake Tahoe''' is een groot meer in de Amerikaanse stat...')
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Under construction icon-red.svg Werk in uitvoering!
Aan dit artikel wordt de komende uren of dagen nog gewerkt.
Belangrijk: Laat dit sjabloon niet langer staan dan nodig is, anders ontmoedig je anderen om het artikel te verbeteren.
De maximale houdbaarheid van dit sjabloon is twee weken na de laatste bewerking aan het artikel.
Kijk in de geschiedenis of je het artikel kunt bewerken zonder een bewerkingsconflict te veroorzaken.
Under construction icon-red.svg
Dit artikel is nog niet af.
Lake Tahoe in de winter, met Fannette Island.

Lake Tahoe is een groot meer in de Amerikaanse staten Californië en Nevada. Met zijn diepte van maximaal 501 meter, is het het op één na diepste meer van de Verenigde Staten. Alleen het Crater Lake in Oregon is nog dieper. Het meer is ook bekend om zijn heldere water.

Lake Tahoe is 35 km lang en 19 km breed. Het meer heeft 116 km aan oevers, waarvan ongeveer tweederde in Californië ligt. Het oppervlakte is 490 km².

Er is maar één eilandje in het meer, Fannette Island, dat in de beroemde Emerald Bay ligt.

In de winter komen veel Amerikanen naar Lake Tahoe om te gaan skiën. Er zijn veel skipistes, vooral aan de noordkant van het meer. In de zomer daarintegen, komen veel zontoeristen naar Lake Tahoe. Ze gaan dan meestal naar het Californische South Lake Tahoe, wat tevens de grootste stad aan het meer is of naar het naburige Stateline in Nevada. In Stateline mag je namelijk gokken, dat mag niet in Californië. In deze periode word er veel aan watersport gedaan.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Lake_Tahoe&oldid=251972"