Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Lake Tahoe

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lake Tahoe in de winter, met Fannette Island.

Lake Tahoe is een groot meer in de Amerikaanse staten Californië en Nevada. Met zijn diepte van maximaal 501 meter, is het het op één na diepste meer van de Verenigde Staten. Alleen het Crater Lake in Oregon is nog dieper. Het meer is ook bekend om zijn heldere water.

Lake Tahoe is 35 km lang en 19 km breed. Het meer heeft 116 km aan oevers, waarvan ongeveer tweederde in Californië ligt. Het oppervlakte is 490 km².

Er is maar één eilandje in het meer, Fannette Island, dat in de beroemde Emerald Bay ligt.

In de winter komen veel Amerikanen naar Lake Tahoe om te gaan skiën. Er zijn veel skipistes, vooral aan de noordkant van het meer. In 1960 werden de Olympische Winterspelen ook gehouden bij het meer. Lake Tahoe staat in de winter ook bekend om zijn sneeuwstormen.

In de zomer daarentegen, komen veel zontoeristen naar Lake Tahoe. Ze gaan dan meestal naar het Californische South Lake Tahoe, wat tevens de grootste stad aan het meer is, of naar het naburige Stateline in Nevada. In Stateline mag je namelijk gokken, wat niet mag in Californië. In deze periode wordt er veel aan watersport gedaan.

Er wordt ook veel gewandeld rond het meer. De bekendste wandelroute is de Tahoe Rim Trail. De route loopt helemaal om het meer heen en is wel 270 km lang.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Lake_Tahoe&oldid=689462"