Vrijduiken: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (→‎top: Deze pagina bevat geen categorie)
 
(3 tussenliggende versies door 3 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
  +
[[Bestand:Freediver Moalboal.jpg|miniatuur|Vrijduiken met grote [[zwemvin|monovin]] aan de voeten]]
'''Vrijduiken''' is een sport waarbij zo diep mogelijk gedoken wordt zonder duikuitrusting. Dat betekent dat je zelf je adem in moet houden. In 1964 had Enzo Maiorca een record neergezet van 50 meter diep. De biologen van toen dachten dat bij die diepte de longen zouden inklappen. Nu staat het record op 214 meter diep, gehaald door Herbert Nitsch. Dat dan 4 keer zo diep als het record uit 1964.
+
'''Vrijduiken''' is een [[sport]] waarbij zo diep mogelijk gedoken wordt zonder duikuitrusting. Dat betekent dat je zelf je [[adem]] in moet houden. In 1964 had Enzo Maiorca een record neergezet van 50 meter diep. De biologen van toen dachten dat bij die diepte de longen zouden inklappen. Nu staat het record op 214 meter diep, gehaald door Herbert Nitsch. Dat dan 4 keer zo diep als het record uit 1964.
   
Onder de term vrijduiken horen synchroonzwemmen en onderwaterhockey.
+
Onder de term vrijduiken horen [[synchroonzwemmen]] en onderwaterhockey.
  +
[[Categorie:Watersport]]
{{nocat}}
 

Huidige versie van 31 okt 2024 om 13:46

Vrijduiken met grote monovin aan de voeten

Vrijduiken is een sport waarbij zo diep mogelijk gedoken wordt zonder duikuitrusting. Dat betekent dat je zelf je adem in moet houden. In 1964 had Enzo Maiorca een record neergezet van 50 meter diep. De biologen van toen dachten dat bij die diepte de longen zouden inklappen. Nu staat het record op 214 meter diep, gehaald door Herbert Nitsch. Dat dan 4 keer zo diep als het record uit 1964.

Onder de term vrijduiken horen synchroonzwemmen en onderwaterhockey.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Vrijduiken&oldid=893395"