Witte tijger

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een Witte tijger is geen aparte soort Tijger. Er zijn er rond de driehonderd witte tijgers op de aarde. De witte tijger is niet ontstaan als een aparte soort maar doordat er twee verschillende tijgersoorten samen welpen gekregen hebben.b.v.een Bengaalse tijger en een Sumatraanse Tijger. De kans bestaat dan dat de welpen witte tijgers zijn geworden. Je kan het dus ook zien als een foutje van de natuur. Doordat ze te weinig pigment hebben worden ze wit. Ze zijn soms net zo gezond en sterk als andere tijgers, maar vaak niet. Vaak zijn ze ook groter dan normale tijgers: dat zijn tussen twee soorten kruisingen meestal. Vanwege de zeldzaamheid van de vacht zijn ze erg gewild door pelsjagers en stropers. De witte tijger eet zwijnen, muntjak (aziatische hert), antilopen, wilde runderen en soms koeien en geiten.De meeste witte tijgers leven nog maar in de Dierentuin.

De witte tijger is heel bijzonder, want deze dieren komen helemaal niet voor in het wild. Hun vacht valt te veel op om te kunnen jagen, verstoppen of onopvallend rond te lopen.

Witte tijgers zijn dus het resultaat van twee soorten tijgers die samen welpen hebben gekregen. Omdat de witte kleur veroorzaakt wordt door een zeldzaam gen in het DNA. De kans dat in het wild op natuurlijke wijze een witte tijger geboren wordt en overleeft echt heel erg klein, statistisch gezien 1 op 10.000.

Omdat mensen witte tijgers zo mooi vinden, proberen ze soms om nieuwe welpen te krijgen door een witte mannetjestijger en vrouwtjestijger samen te brengen. Maar omdat deze witte tijgers allemaal familie van elkaar zijn is dan de kans op zieke en zwakke welpen veel groter. Dat noem je inteelt.

Veel jonge witte tijgertjes worden daarom dood geboren of ze zijn gehandicapt. Daarom is het verboden om witte tijgers te fokken, ook al zijn ze zo mooi.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Witte_tijger&oldid=556537"