Windows XP

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Windows XP (XP staat voor Experience) is een bekende Windows-versie. Windows XP is een programma waarop je computer werkt (besturingssysteem). De eerste XP-verpakking kwam uit op 25 oktober 2001. Van Windows XP zijn veel versies gemaakt, waaronder eentje waarmee je tv op je computer kan kijken, eentje voor het thuisgebruik enzovoorts. Windows XP is anno 2010 nog steeds veruit de meeste gebruikte versie van Windows, hoewel er toch al twee nieuwe versies zijn.

De ondersteuningsperiode van Windows XP verloopte op 8 april 2014, wat wil zeggen dat er geen (beveiligings)updates meer voor het besturingssysteem worden uitgebracht en het dus kwetsbaar is voor virussen.

Versies

Windows XP is in verschillende versies uitgebracht:

  • Windows XP Starter Edition: De lage-kost versie van Windows XP. Je kan niet meer dan drie programma's tegelijk draaien en je computer accepteerde tot 512 MB aan RAM
  • Windows XP Home Edition: De gemiddelde versie van Windows XP. Het maximaal aantal RAM is 4 GB en er is geen programma-limiet.
  • Windows XP Professional Edition: De dure versie van Windows XP.
    • Windows XP Professional x64 Edition: De 64-bits versie van Windows XP Professional.
  • Windows XP Tablet-PC Edition: Een speciale tablet editie, geoptimaliseerd voor kleine computers.
  • Windows XP Media Center Edition: Deze versie bevat een speciaal programma dat Windows Media Center heet. Het bevat ook speciale thema's.


Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia CommonsWikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Windows_XP&oldid=594430"