Wikikids:Tutorial/8

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Start   Wat is..?   De eerste keer   Bewerken en aanmaken   Samenwerken   Moderators   Vandalisme   Voor volwassenen   Tot slot    

Laat dit stuk even aan je ouder(s) doorlezen. Voor leerkrachten: zie onder.


Beste ouder(s), bedankt voor uw interesse in het lezen van deze pagina en Wikikids. Wikikids (formeel WikiKids) is een website op het internet die een online encyclopedie is. Hierop kunnen kinderen informatie opzoeken. Het woord 'wiki' is een type website.

Het bijzondere aan een wiki is dat mensen mee kunnen helpen aan de ontwikkeling ervan. Uw kind dus ook. Hiervoor moet uw kind zich registreren, wat compleet gratis is, waarmee hij of zij direct kan starten met het schrijven van pagina's. Ook andere gebruikers mogen zich aanmelden op Wikikids, ook volwassenen. Daarmee kan uw kind in contact komen.

In deze cursus leert uw kind hoe om te gaan met Wikikids, aangezien deze website anders is dan Facebook of Instagram en het dus even wennen is aan de standaarden hier. Wij verzoeken kinderen, ook in deze cursus, om niet hun telefoonnummer of huisadres weg te geven aan onbekende mensen omwille van privacyredenen.

We kunnen u bijna ervan verzekeren dat Wikikids veilig is, al hangt het af van uw eigen kind. Wij blokkeren mensen die zich zwaar misdragen: scheldwoorden plaatsen, cyberpesters of pedofielen. Hun wijzigingen worden dan ongedaan gemaakt door moderators.

Wellicht kent u Wikipedia, Wikikids is zeg maar een kinderversie van die website. Kinderen helpen dus vrijwillig mee. Het is, in tegenstelling tot diensten als Habbo en Hyves, gratis en ook nog goed voor de ontwikkeling van een kind. Het zou bijvoorbeeld goed helpen als u uw kind +/- 1 uur per dag op Wikikids laat bewerken!

We hopen u voldoende geïnformeerd te hebben. Zo niet, dan kan u contact opnemen met de projectgroep, dat zijn de volwassenen die over Wikikids gaan.

P.S. De Stichting Wikikids wordt financieel geholpen door de Stichting Kennisnet. Zij betalen de hosting en nemen deel aan overleg binnen Wikikids. Kennisnet is een grote stichting die niet alleen WikiKids, maar ook talloze andere projecten op hun poten zet.


Laat dit stuk even aan je leerkracht doorlezen. Voor ouder(s): zie boven.


Onderwijsportaal.gif

Beste juf of meester, bedankt voor uw interesse in het lezen van deze pagina en Wikikids. Wikikids (formeel WikiKids) is een website op het internet die een online encyclopedie is. Hierop kunnen kinderen informatie opzoeken. Het woord 'wiki' is een type website.

Het bijzondere aan een wiki is dat mensen mee kunnen helpen aan de ontwikkeling ervan. De leerlingen op uw school ook. Hiervoor moeten kinderen zich registreren, wat compleet gratis is, waarmee zij direct kunnen starten met het schrijven van pagina's. Ook andere gebruikers en ook volwassenen mogen zich aanmelden op deze site.

Wikikids is educatief op een leuke en gezellige manier. Ook kan men hier plaatjes en videofilmpjes opzeken, perfect dus voor de school. Als u uw kinderen voor het eerst wilt laten bewerken op Wikikids, dan stellen we het op prijs als u ze eerst deze snelcursus laat doorlezen. Ook staan aardige en ervaren gebruikers altijd klaar om hun te helpen.

Vandalisme bestraffen de moderators echter met blokkades. Klik op het tabblad Vandalisme en lees het onderdeel Vandalisme voor scholen voor meer info.

Wellicht kent u de Wikipedia, Wikikids is zeg maar een kinderversie van die website. Kinderen helpen dus vrijwillig mee. Het is, in tegenstelling tot diensten als Habbo en Hyves, gratis en ook nog goed voor de ontwikkeling van een kind. Het zou bijvoorbeeld goed helpen als u uw leerlingen min. 1 keer in de week uur per dag op Wikikids laat bewerken!

We hopen u voldoende geïnformeerd te hebben. Zo niet, dan kan u contact opnemen met de projectgroep, dat zijn de volwassenen die over Wikikids gaan. U kan uw school aanmelden op een speciale pagina, namelijk deze (klik hier). Zie ook Portaal:Onderwijs.

P.S. De Stichting Wikikids wordt financieel geholpen door de Stichting Kennisnet. Zij betalen de hosting en nemen deel aan overleg binnen Wikikids. Kennisnet is een grote stichting die niet alleen WikiKids, maar ook talloze andere projecten op hun poten zet.


Laat uw kind of leerling weer achter de computer en op de knop hieronder klikken.


Je bent nu klaar met deze snelcursus! Klik op de knop om de laatste woorden te zien van de snelcursus.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Tutorial/8&oldid=334386"