Help mee! Maak een account of meld je aan.
Stem nu op: Amsterdam

Wikikids:Boomhut/archief3

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Portaal Woordenschat in ontwikkeling

Dag allemaal, zoals jullie kunnen zien zijn er weer honderden woorden toegevoegd op WikiKids. Helaas staan er nog maar bij enkele woorden een korte definitie. Dat klopt! Het is de bedoeling dat we alle woorden die landelijk worden gebruikt voor groep 1 en 2 in WikiKids zetten. Liefst met een afbeelding of filmpje erbij. Een hele uitdaging maar daar is WikiKids niet bang voor. Je kan op verschillende manieren mee helpen. Lees goed de instructie wat hier van levensbelang is voor het slagen is het toevoegen van de categorieën!! Als dit goed gaat hebben we er een schitterend portaal bij gekregen. Ik hoop dat er vele zijn die mee willen helpen. Demoor 20 februari 2010 22:08 (CET) Kijk maar eens hier Portaal:Woordenschat

Basiswoorden groep 1 staan erin

Zo de basiswoorden van groep 1 staan erin.
Nu moeten de extra woorden er nog in voor groep 1
Deze kan je hier vinden: * Gebruiker:Demoor/Basiswoorden groep 1uitbreiding let erop dat je wel de goede cat. toevoegd!!
Als deze stap klaar is kunnen we de thema cat. gaan toevoegen.
En dan kunnen we afbeeldingen en teksten gaan toevoegen.
Als ik dan nog zin en tijd heb is groep 2 aan de beurt. Wie doet ermee? Demoor 25 februari 2010 11:30 (CET)

Update Atlasportaal

Dag allemaal,

Ben bezig geweest met een update van het Atlasportaal: hier te vinden. Ben benieuwd naar tips die jullie me nog kunnen geven.Gerarddummer 20 juni 2010 13:25 (CEST)

Moderator worden

Is er een kans dat ik weer moderator kan worden, of zijn de aanmeldingen (nog steeds) gesloten? TahR78 8 augustus 2010 17:35 (CEST)

September weer TahR78, ben benieuwd!Kalta~ 20 augustus 2010 14:48 (CEST)
Ik ook... ;-) Jurriaan Vraagje? 24 augustus 2010 20:39 (CEST)

Award Museum

Een van de dingen die me toch wel verbaasde vandaag is het volgende. Het WAM bestaat wat mij betreft niet alleen uit échte pareltjes onder de artikelen, maar ook uit een paar artikelen die niet zo zeer bijzonder zijn. Een voorbeeld is Mas Oyama - een opzich prima artikel, maar waar geen afbeeldingen of mooie opmaak is. Dus geen echte uitschieter tussen de artikelen die zich bevinden op deze website. Is het niet een goed idee als de WAM zo'n beetje wordt opgeschoond en de echte hoogtepunten blijven en de rest wordt verwijderd uit de lijst en in het artikel van zijn sjabloon wordt ontdaan? Groet, Jurriaan Vraagje? 24 augustus 2010 20:39 (CEST)

help

Ik weet niet hoe ik een plaatje in mijn artikel moet zetten

Dag, heb je al gekeken bij de uitleg op Meehelpen?Gerarddummer 3 september 2010 08:12 (CEST)

help (2)

het lukt me niet om een plaatje uit [1] te kopiëren en dan te plakken bij [ruimte: de oerknal]. hoe kan ik dit oplossen?

Je moet het plaatje opslaan op je computer en dan uploaden via Speciaal:Uploaden. Je kunt het plaatje dan in een artikel zetten door: Bestand:Naamvanplaatje te typen. Lees ook is WikiKids:Uploaden door. :) apoo overleg 30 september 2010 19:46 (CEST)

vraag

ik heb net op de volwassen wikipedia gekeken want ik hou een werkstuk over barcelona ik was info aan het zoeken over barcelona maar het was erg ingewikkelt nu keek ik hier maar is het niet gewoon dezelfde tekst of anders>?

Dit is andere en makkelijkere tekst dan op Wikipedia. :) apoo overleg 27 oktober 2010 22:27 (CEST)

Gebruikerspagina

Is het misschien handig om op de gebruikerspagina's die nog leeg zijn het volgende neer te zetten:

  • ==Over mij==

Dit is jouw gebruikerspagina. Bewerk alsjeblieft deze pagina om de gemeenschap over jezelf te vertellen!

  • ==Mijn favoriete pagina's==
  • Voeg hier links toe van je favoriete pagina's op deze wiki!
  • Favoriete pagina #2
  • Favoriete pagina #3

(Dit vraag ik omdat er ook altijd een standaard bericht komt op de overlegpagina van een gebruiker) Ik heb een voorbeeld op mijn eigen gebruikerspagina gezet. (Als je wil weten wat ik bedoel) Dit gebruiken wij op de Harry Potter Wiki namelijk ook. --Wouter15 1 november 2010 18:30 (CET)

Dit gebeurd automatisch op Wikia. In principe is de gebruikerspagina van de gebruiker zelf en mag de gebruiker zelf beslissen of hij/zij er een aanmaakt. De gebruikers die hun gebruikerpagina niet aanmaken weten waarschijnlijk ook niet dat ze er een hebben (tenzij ze hem bewust niet aanmaken). Het lijkt me daarom beter, en minder werk, om het niet te doen. Wat mij beter lijkt is om in je welkoms tekst te zetten van: Vertel wat meer over jezelf op je eigen gebruikerspagina. :) apoo overleg 1 november 2010 19:30 (CET)
Dat Wouter15, en wat zijn de ervaringen met deze manier van gebruik op die andere wiki? Gerarddummer 1 november 2010 22:26 (CET)
De ervaringen zijn dat goed omdat de gebruikers nu zien van o ik heb een gebruikerspagina en daar kan ik wel wat mee en als er al niks op de gebruikerspagina staat weet de gebruiker meestal ook niet eens dat hij er een heeft. --Wouter15 2 november 2010 15:50 (CET)
Dat Wouter15, je zou het een tijdje kunnen uitproberen. En dan alleen met nieuwe gebruikers raad ik je aan aangezien veel oude accounts niet meer gebruikt worden. Gerarddummer 2 november 2010 21:08 (CET)

Geschiedenis 10 tijdvakken

Is het een idee om een indeling te maken in de tien tijdvakken? (Geschiedenis)

Andre Gilara

Aan welke 10 tijdvakken dacht je? --Wouter15 11 november 2010 18:58 (CET)
Dag Andre, Dat is een goed idee. @Wouter15: de tien tijdvakken die op de basisschool worden gebruikt: tien tijdvakkenGerarddummer 11 november 2010 21:21 (CET)

Vraagje,

Hoe zet ik een plaatje neer?

Kijk eens bij Wikikids:Afbeeldingplaatsen. Daar staat het precies uitgelegt :) --Wouter15 12 november 2010 18:23 (CET)
Dag, op Afbeeldingen is dit ook uitgelegd. Gerarddummer 12 november 2010 19:41 (CET)

VRAAG INFOBOX

Ik heb even een vraagje over een infobox. Ik heb de pagina 2 (getal) gemaakt en daar bij ook de infobox getal en nu dat bestaat hort het ook op de pagina te staan en dat staat het niet weet iemand hoe dat kan? --Wouter15 12 november 2010 19:04 (CET)

Dag Wouter15, ik heb er even naar gekeken maar zou het niet durven zeggen. Best ingewikkeld sjabloon. Gerarddummer 12 november 2010 19:49 (CET)

Jullie privacybeleid

WikiKids heeft sinds enige tijd (6 maanden?) de mogelijkheid de mogelijkheid gegevens over individuele gebruikers op te vragen (ip-adressen, xff-data, useragents). Daarnaast heeft zij de beschikking over duizenden en duizenden emailadressen. Ik heb WikiKids er nu twee maal op gewezen dat zij een privacybeleid dienen op te stellen in welke gevallen zij WEL en in welke gevallen zij NIET een checkuser mogen uitvoeren en in welke gevallen zij bijvoorbeeld emailadressen mogen doorverkopen. Zelf ben ik ooit zo stom geweest om een beveiliging op WikiKids:Privacybeleid te zetten, maar ieder die daar toegang toe heeft zou ik willen oproepen deze tekst er neer te zetten, totdat WikiKids ZELF met duidelijkheid komt en een echt privacybeleid neerzet:

Wij, WikiKids, gebruiken en misbruiken uw gegevens (ip-adres, useragents, combinaties van ip-adressen, emailadressen) voor alle doeleinden die wij nuttig of nodig achten of die ons voldoende geld opleveren. De gegevens worden voor onbepaalde tijd opgeslagen. Wijzigingen in dit beleid voorbehouden.

In principe komt hun stilzwijgen namelijk daar op neer en dat vind ik in ieder geval een kwalijke zaak. Privacybeleid 12 november 2010 21:42 (CET)

De email is van 4 februari... kun je nagaan... 281 dagen! In die tijd kan een kind verwekt en (gezond) geboren worden... Privacybeleid 12 november 2010 21:46 (CET)
Dag Privacybeleid, dit is zeker blijven liggen. Dat was niet de bedoeling want je hebt hier ons eerder ook al een keer op gewezen. We proberen dit voor het eind van het jaar (liefst eerder) voor elkaar te hebben. Dank je dat je ons nog een keer hier op hebt gewezen. Het privacybeleid zoals je dat zelf voorstelt om er neer te zetten zullen we natuurlijk niet overnemen. WikiKids maakt geen misbruik van e-mails en dergelijke. Gerarddummer 13 november 2010 08:11 (CET)
<<Herinnering>> We zijn bijna een maand verder Privacybeleid 8 december 2010 14:53 (CET)
Dank. We hebben deze tijdens de laatste vergadering besproken. Juridische dienst van Kennisnet kijkt hier nu naar. Gerarddummer 8 december 2010 14:54 (CET)

Artikels klakkeloos kopiëren van WikiWeet

Ik heb net gemerkt dat er tientallen artikels zonder verpinken letterlijk overgenomen zijn van WikiWeet. Volgens de licentie mag het, maar moreel vind ik het niet kunnen. Wij, de WikiWeters, hebben er hard aan gewerkt en dan zouden jullie zomaar even artikels gaan overnemen en er vanaf komen met een eenvoudige bronvermelding? Gelieve hiermee te stoppen en de gekopiëerde artikels te verwijderen. BlaBla 13 november 2010 10:26 (CET)

Alle gekopieerde artikelen zijn genomineerd voor verwijdering en zullen verdwijnen wanneer er geen bronvermelding op komt. :) apoo overleg 13 november 2010 10:33 (CET)
Die met een bronvermelding zie ik ook liever verdwijnen. Neem nu Grote Smurf. Nog geen week geleden aangemaakt, en nu zie ik het hier de revue passeren. Schandalig gewoon. BlaBla 13 november 2010 10:34 (CET)
Het is gewoon toegestaan dus ik kan er niks aan doen. Zoals ik al heb gezegd, hij krijgt een week de tijd om alles keurig netjes van een bronvermelding te voorzien en anders gaat alles weg. :) apoo overleg 13 november 2010 10:38 (CET)

Heeft iemand een idee

Heeft iemand een idee voor een leuke gebruikerspagina? Want ik heb nog niet zo'n leuke en ik vroeg me af of misschien iemand nog een leuk idee heet --Wouter15 23 november 2010 19:01 (CET)

Hoe overleg je met iemand?

Hoe overleg je met iemand?

Kijk maar eens op deze pagina daar vind je vast je antwoord. --Wouter15 27 november 2010 15:51 (CET)
Davidrose, ik heb wat tips op je overlegpagina geplaatst. TahR78 27 november 2010 18:14 (CET)

Afbeeldingen uploaden & artikelen kopieren

Ik weet nog dat de regels die hier gemaakt waren omtrent de bronvermelding bij het afbeeldingen uploaden nogal in de vergetelheid raken. Dit geldt ook voor het kopieren van artikelen en afbeeldingen. Vorig jaar hadden we een grote controle hierop gehouden en volgensmij ook een soort actie om iedereen eraan te herinneren dat dit dus NIET mag, maar het lijkt nu alsof iedereen het niet meer weet. Zou het niet een idee zijn om weer zo een controle op afbeeldingen zonder licentie en gekopieerde artikels te houden? En dan de gebruikers erover informeren, en reageren ze niet binnen 1 week, dan gaan de afbeeldingen weg. (Ook al ben ik geen moderator, ik kan wel helpen met het zoeken.)

En is het ook niet handig om zoiets duidelijk aan te kondigen op de hoofdpagina, of een pagina met regels erop of op de uploadpagina of waar dan ook, misschien wel in het welkomstsjabloon? Ik wil niet zeggen dat we onze gebruikers niet onder controle kunnen houden maar het moet wel duidelijk zijn aan onze nieuwe gebruikers (en die komen er nu echt heel veel) dat het uploaden van afbeeldingen zonder licentie en het kopieren van artikelen niet kan/mag.

Ik hoop dat jullie begrijpen wat ik bedoel. TahR78 27 november 2010 18:22 (CET)

Zodra er een afbeelding wordt geüpload waar auteursrecht op zit of op kan zitten wordt er het {{auteur}} sjabloon op geplakt. Ook als de afbeelding geen samenvatting heeft komt dat sjabloon erop en krijgt de gebruiker een melding. Vervolgens heeft de gebruiker 1 week de tijd om de afbeelding van de juiste informatie te voorzien. Doet hij/zij dat niet dan gaat de afbeelding weg. :) apoo overleg 28 november 2010 13:14 (CET)
Geld dat ook voor pagina's? --Wouter15 28 november 2010 13:16 (CET)
Nee. Tenzij je 9.293 pagina's wil controleren.. als het bij pagina's blijkt dat het een copydump is dan wordt het gewoon direct verwijderd. Maar we gaan nou niet controleren bij elke wijziging waar het vandaan komt. :) apoo overleg 28 november 2010 13:19 (CET)

Hallo Tahr78, ik begrijp wat je bedoelt, ik denk ook dat dit wel weer een keer noodzakelijk is, morgen hebben we een vergadering en zal het inbrengen, ik denk alleen dat de termijn van 1 week voor veel gebruikers te kort is, jullie zijn er iedere dag maar niet alle gebruikers doen dat ook.Je hoort zsm van ons. Harry Spoelstra 28 november 2010 14:01 (CET)

Vielen Dank. TahR78 28 november 2010 14:02 (CET)

Hallo Tahr78, er is gisteren over je voorstel gesproken, m.b.t. de teksten is het niet noodzakelijk om e.e.a. zo uit te spitten, maar tav de foto's wordt het zeer op prijs gesteld om tav het auteursrecht en oningevulde lijstjes er het sjabloon auteursrecht op te plakken, de betreffende persoon e.e.a. mede te delen op zijn gebruikerspagina, maar de termijn van verwijderen dan op drie weken zetten, meeste gebruikers komen niet iedere dag terug op Wikikids. Harry Spoelstra 30 november 2010 22:35 (CET)

Ik vind dat wel goed, voor het kopieren houden we dan gewoon aan dat de tekst verwijderd wordt. Wat betreft de afbeeldingen vind ik drie weken toch nogal lang, twee weken lijkt me wat beter - in een termijn van drie weken kan het sneller dat een maker van een afbeelding zijn of haar afbeelding ziet en dan heel boos hier komt doen. Ik vind het waarschuwen op de overlegpagina (ik neem aan dat je de overlegpagina bedoelt..) wel goed. TahR78 30 november 2010 22:59 (CET)

Natuurlijk bedoel ik de overlegpagina, wat betreft de teksten is het een normale zaak om e.e.a. m.b.t. gekopieerde artikelen te volgen en te corrigeren, wat betreft de termijn is in de vrgadering drie weken als redelijk binnen wikikids afgesproken, dus daar proberen we ons dan ook aan te houden. Harry Spoelstra 1 december 2010 00:06 (CET)

Oke, daar kan ik mee leven. Hebben jullie het in jullie vergadering ook over het dumpen van spreekbeurten, werkstukken e.d. gehad? Zo niet, zou je dat evt. s.v.p. in de e.k. vergadering willen zetten? Want ik vind het e.e.a. m.b.t. het dumpen van spreekbeurten niet echt goed i.v.m. de kwaliteit van de artikelen.. TahR78 1 december 2010 00:53 (CET)

Ga slapen man....... Ik begrijp wat je bedoelt, komen we nog op terug, gaat waarschijnlijk ook om het pdfbestand.. welterusten. Harry Spoelstra 1 december 2010 01:00 (CET)

Ja oké.. heb de komende dagen toch vrij. Maarja, we zien wel.. weltrusten dan. TahR78 1 december 2010 01:25 (CET)

pisa

waarom is de scheve toren in Pisa scheef gebouwd?

Toren van Pisa :) apoo overleg 27 november 2010 22:30 (CET)

vraag

wie was motzard?

Mozart :) apoo overleg 27 november 2010 22:30 (CET)

Werkstukken en spreekbeurten

Ik zie net dat een gebruiker een PDF-bestand van een werkstuk/spreekbeurt heeft geupload. Volgensmij mogen die niet, want voor een spreekbeurt-dumpplaats kan je beter naar een site zoals scholieren.com gaan, of niet? TahR78 29 november 2010 18:13 (CET)

Ik vind scholieren.com ook een betere site om een PDF-bestand te uploaden. want daar is WikiKids niet voor bedoelt. --Wouter15 29 november 2010 18:28 (CET)
Loop je de overige 1000 dumps dan ook even na? :) apoo overleg 29 november 2010 18:31 (CET)
Nee lieve schat, dat mag jij doen als moderator. TahR78 29 november 2010 18:32 (CET)
Waarom moet apoo dat als moderator zijnde dan doen? Kan ik of een andere gebruiker die geen moderator is dat dan niet? --Wouter15 29 november 2010 18:34 (CET)
Jij kan het niet verwijderen? TahR78 29 november 2010 18:35 (CET)
Neehoor, er staat nergens beschreven dat je je werkstuk niet tot artikel mag omtoveren. Als moderator ben ik overig niet verplicht om zulk soort dingen te doen. Als jij, als gebruiker, je er aan ergert ben je vrij om alles uit te zoeken. Dan zal ik je ondersteunen door taken uit te voeren die jij niet kunt. :) apoo overleg 29 november 2010 18:36 (CET)
Ik noem een PDF-bestand geen artikel. En oke, dan vraag ik je of je het PDF-bestand wilt verwijderen. TahR78 29 november 2010 18:38 (CET)
Er is niks mis mee. Je mag vrij bestanden uploaden. :) apoo overleg 29 november 2010 18:39 (CET)
Het is een gekopieerd werkstuk. TahR78 29 november 2010 18:41 (CET)
Gekopieerd van? (Een deel komt van WikiKids staat in het slot.) :) apoo overleg 29 november 2010 18:41 (CET)
Wil jij dan aanwijzen waar staat dat het echt haar werkstuk is? TahR78 29 november 2010 18:44 (CET)
Onschuldig totdat haar schuld bewezen is. - het strafrecht. :) apoo overleg 29 november 2010 18:47 (CET)
Als je dat nu erbij begint te halen... :') ik zal er maar verder niet meer op ingaan, hou het bestand dan maar. TahR78 29 november 2010 18:48 (CET)

Maar wat hebben wij dan aan dat bestand? we kunnen het toch niet openen? --Wouter15 29 november 2010 18:42 (CET)

Dat ligt aan jou. TahR78 29 november 2010 18:44 (CET)
Ja dat kan wel. :) apoo overleg 29 november 2010 18:43 (CET)
Hoe dan? --Wouter15 29 november 2010 18:43 (CET)
Op de link klikken. deze :) apoo overleg 29 november 2010 18:44 (CET)

Vraag artiesten van vroeger

Hallo hebben jullie wat informatie over artiesten van vroeger. als je dat hebt zou ik dat graag willen weten.

gr Stan-ajax Hallo Stan, ik ben bang dat daarover niet zoveel informatie is te vinden binnen wikikids, dus je zal je informatie elders moeten zoeken, maar misschien vind je het wel leuk om jouw info straks hier te plaatsen?Harry Spoelstra 1 december 2010 21:58 (CET)

Bug svg

Svg-afbeeldingen worden niet correct verkleind. Zou een van de mensen van de pg hier deze bug door kunnen geven, want zo heb je niets aan svg :) (zie Afbeelding:Moon02.svg) »» sum U rai 8 wp·ll 8 december 2010 23:54 (CET)

Vector

Vector lagg'd en ziet er niet goed uit.EXtremous 8 december 2010 18:58 (CET)

Vector'd is'd ook'd niet'd bedoeld'd om'd te'd gebruiken'd op'd wikikids'd :) :) apoo overleg 8 december 2010 18:59 (CET)
Okey'dEXtremous 8 december 2010 19:02 (CET)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut/archief3&oldid=642846"