Waarderen

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Waarderen betekent het begrijpen en respecteren van de waarde of betekenis van iets of iemand. Een waarde hoeft niet voor iedereen hetzelfde te zijn. Niet iedereen vindt bijvoorbeeld auto's even leuk. Je kunt zeggen dat je auto's bijvoorbeeld heel erg waardeert. Je kunt iets waarderen door te zeggen hoe leuk je het vindt (heel leuk of helemaal niet leuk) of hoe goed je het vindt (heel goed of helemaal niet goed).

Waarderingen kun je ook laten zien in de vorm van sterren. Dat doen recensenten bijvoorbeeld bij boeken, restaurants of hotels. Een boek dat van de recensent 1 ster krijgt waardeert hij minder dan een boek dat 5 sterren krijgt.

Op Facebook kun je zelf aangeven of je een bericht of foto leuk vindt. Je kunt een foto of bericht liken. Dat is de Engelse term voor leuk (like). Je kunt ook zien hoeveel mensen het leuk vinden (je zegt bijvoorbeeld: deze foto heeft 100 likes). Facebook gebruikt daarvoor het duim omhoog symbool voor.

Op YouTube kun je ook aangeven of je een video leuk vindt of niet leuk vindt. Bij een video staat dan bijvoorbeeld dat het 100 keer gemarkeerd is als leuk en 20 keer gemarkeerd is als niet leuk.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Waarderen&oldid=814370"