Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Tijd van televisie en computer

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De tijd van televisie en computer, ook wel eigen tijd genoemd, is onze huidige tijd. Het is een tijd waarin alles snel veranderde. Deze tijd begin net na de Tweede Wereldoorlog. Maar, wat gebeurde er eigenlijk na de Tweede Wereldoorlog? Waren er nog meer oorlogen? En wat gebeurde er allemaal nadat Hitler verslagen werd?

Algemeen

De tijd van televisie en computer is de huidige tijd waar wij nu in leven. Nadat de Tweede wereldoorlog was afgelopen in 1945, toen Nederland bevrijd werd en Hitler verslagen werd. Deze tijd is eigenlijk een verzameling van allerlei tijden. Vele uitvindingen werden gedaan zoals: het touchscreen, de televisie, de computer en het internet.

de Wederopbouw

Nadat Hitler verslagen was en Nederland bevrijd was, was alles stuk en verloren gegaan. De mensen wilden niet over de oorlog meer praten en wilden hem het liefst vergeten. Het land en de economie moest weer opgebouwd worden, dat was het doel. Er brak een nieuwe tijd aan. de Wederopbouw. Na de Tweede Wereldoorlog was er een geboorteoverschot. Iemand bedacht: Waarom huizen bouwen naast elkaar, als het ook op elkaar kan. Na de Tweede Wereldoorlog werden er Flats gebouwd. Ook kregen alle huizen riolering, elektra, stromend water en een badkamer. Vele huizen uit de wederopbouw zien er koud en kil uit.

jaren 50

De jaren 50 waren belangrijke jaren. Niet alleen vanwege de komst van televisie en het begin van de Koude oorlog, maar ook vanwege de watersnoodramp van 1953 en de komst van de Noordoostpolder, het begin van een nieuwe provincie. In de jaren 50 werden de mensen ook steeds kritischer. Was alles wat de Kerk zei wel waar en mag de bevolking in opstand komen?

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Tijd_van_televisie_en_computer&oldid=596392"