Tierpark Berlin Friedrichsfelde

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Aziatische olifanten in Tierpark Berlin Friedrichsfelde.

Tierpark Berlin Friedichsfelde is één van de twee dierentuinen in Berlijn. De andere dierentuin heet Zoologischer Garten Berlin. De dierentuin is in 1955 geopend en is 160 hectare (320 voetbalvelden) groot. De dierentuin is grootst opgezet en er zijn veel dieren te vinden uit (voormalige) communistische landen.

Hoe komt het eigenlijk dat Berlijn twee dierentuinen heeft? Vroeger was er maar één dierentuin, de Zoologischer Garten Berlin. Na de Tweede Wereldoorlog werd Berlijn in tweeën gedeeld. Aangezien de Zoologischer Garten in West-Berlijn lag, wilde men in het oosten ook een dierentuin. Dit werd Tierpark Friedrichsfelde. Deze dierentuin kwam op het voormalige landgoed Friedrichsfelde te liggen. De dierentuin wilde zo veel mogelijk dieren en zo groot mogelijke verblijven, zodat ze de dierentuin in het westen zouden overtreffen. Na de Duitse hereniging gingen de dierentuin met elkaar samenwerken.

Tierpark Berlin Friedrichsfelde is de grootste dierentuin van Europa in landschapsstijl. De dierentuin heeft ongeveer 10.000 dieren.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Tierpark_Berlin_Friedrichsfelde&oldid=457500"